Politika

Négy új stadiont építhettek volna Felcsúton abból az 54 milliárd forintból, ami 2010 óta a futballalapítványhoz áramlott

168ora.hu

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) a törvényben meghatározott határidőnél valamivel korábban nyilvánosságra hozta a tavalyra vonatkozó beszámolóját a Puskás Akadémia honlapján – írta az Index. Ebből kiderült,


hogy a miniszterelnök szűkebb hazájának futballakadémiáját és NB1-es csapatát működtető szervezet csaknem megduplázta előző évi bevételét 2018-ban.

 

A FUNA ugyanis összesen 13,3 milliárd forinthoz jutott, ebből 6,7 milliárd forintnyi tao-támogatásból, és 6,3 milliárd forintnyi céges adományból származott. Előbbi a társasági adóból sporttámogatásra felajánlható közpénznek, utóbbi az Orbán Viktor alapítványának céljaival szimpatizáló vállalatok önzetlen nagyvonalúságának köszönhető.

 

Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor és Orbán Győző a felcsúti stadionban
168ora.hu

 

Emellett jött még a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül 139 millió forint az akadémiai rendszer fejlesztésére, illetve 130 millió forint központi támogatás az alapítvány oktatási intézményeinek állami normatívájaként.

A FUNA beszámolói alapján adományokból, illetve taóból az elmúlt kilenc évben összesen 51 milliárd forint támogatással számolhatott az intézmény, amihez még 3 milliárd forint járult egyéb költségvetési, illetve EU-s forrásokból.

 


Ebből az Index számításai szerint felépíthették volna Felcsúton a Debrecen, Diósgyőr, a Videoton és a Ferencváros 2010 óta felavatott stadionját is.

 

És mindeközben a FUNA által működtetett Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának sikerült kinevelnie két játékost is a magyar válogatottba, akik közül egyik sem lépett pályára a horvátok elleni győztes Eb-selejtezőn. A szintén az alapítvány által finanszírozott Puskás Akadémia FC az NB1-ben jelenleg a 8. helyen áll, és zömében külföldi játékosok alkotják a kezdőcsapatát.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top