Politika

Orbánék ezt is megoldották: Felvették a 4 milliós hitelt, 14 év után 21 millióval tartoznak!

Fotó: Index 

Az Index közölt megrázó riportot egy családról a sok közül, akik 2004-ben devizahitelt vettek fel svájci frankban. A kezdeti 4 millióból mára 21 milliós tartozásuk lett, a törlesztőrészletet évek óta nem tudják fizetni, és mindennap azon aggódnak, vajon épp aznap kerülnek-e utcára. 


2004-ben svájcifrank-alapú devizahitelt vettek fel a ház felújítására és az emeleti rész befejezésére. A hitelük 4 millió forint volt, kedvezményes törlesztéssel, havi 21 ezer forinttal kezdték. Amikor a forint-frank árfolyam összeomlani látszott, egy ismerős hatására – akiről később kiderült, hogy banknak dolgozik – a svájci frankot a szintén nem szerencsés jenre váltották át. Ekkor már 8 millió forintnyi hitelt kellett fizetni, 2012 környékére a havi törlesztőrészlet már 200 ezerre rúgott. Ekkor hagyták abba a fizetését, mert már nem volt rá több pénzük.

2018-ban, tizennégy évvel a négymilliós hitel felvétele után ott tartanak, hogy ma 21 millió forintnyi hitelük van még hátra. Törlesztőrészlet helyett már végrehajtás van a nyakukban. Bármikor azt mondhatják nekik, hogy menniük kell a házból – írja a lap.

Mindezzel kapcsolatban immár talán csak egyetlen kérdést lehet feltenni: Az épp békésen vakációzó Orbán Viktor vajon bele tudna-e nézni – szokásos rángatózás nélkül – például ennek a család tagjainak a szemébe, és ki tudná-e jelenteni a szokásos mantrát:


Az Orbán-kormány több lépcsőben segítséget nyújtott a devizahitelben eladósodott lakosoknak, majd a forintosítással kiszámíthatóvá tette a törlesztőrészleteket.

Fotó: Index

Forrás: Zsúrpubi | f2
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top