Politika

Mészáros Lőrinc családi cége nyerte el konzorciumban a csillagászati költségű Budapest-Belgrád vasút építését

168ora.hu

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó RM International Zrt. nyerte el konzorciumban a China Tiejiuju Engineering & Construction Kft.-vel és a China Railway Electrification Engineering Group Kft.-vel együtt a méregdrága Budapest-Belgrád vasútvonal építését – értesült az Index.






Tegnap Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt nyilatkozta Pekingben, hogy eredményesen végződött a vasútvonal építésére kiírt tender, és kihirdették a győztest, amely egy kínai–magyar konzorcium, amely elfogadható árat kínált. A nyertes nevét azonban nem közölte a miniszter.

 

Azt már lehetett tudni, hogy a beruházók között kínai cégek is lesznek, mivel Kína rendszerint testre szabott hitelt nyújt az adott országoknak olyan projektek esetében, ahol kínai vállalatok a kivitelezők. Ebben az esetben a kínai Eximbank a finanszírozó pénzintézet.

 






Az RM International Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik, fő profilja a vasútépítés. Tulajdonosa a Mészáros és Mészáros Kft., valamint szintén a Mészáros-családhoz köthető R-KORD Kft. A Zrt. képviseletére jogosultak között ott van Mészáros Lőrinc nagyobbik lánya, Mészáros Beatrix, valamint a Mészáros-birodalom több cégében is vezető pozícióval bíró Halmi Tamás, illetve Sárváry István, a Mészáros és Mészáros ügyvezetője.

 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

A belgrádi vasútvonal rendkívül drága beruházás, a 160 kilométeres vasútvonalat a tervek szerint 750 milliárd forintból újítják fel. Ez lesz Magyarország eddigi legnagyobb vasúti projektje.

 

Szijjártó csütörtökön azt nyilatkozta, hogy május 25-ig megkötik a kivitelezési szerződést. A kínai Eximbank és a magyar kormány közti hitelszerződésről várhatóan nyár közepéig megállapodnak a felek, így vélhetően év végén, jövő év elején elkezdődik a munka.






 

A vasútvonal annak a vasúti folyosónak a részét képezi majd, amely a pireuszi teherkikötőt köti össze Nyugat-Európával. Az Orbán-kormány szerint ez nagyon jó üzlet az országnak, Reményik Kálmán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) volt vezérigazgatója szerint viszont a büdös életben nem térül meg.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top