Politika

Durva kritikát kapott a miniszterelnök: Orbán Magyarország szégyene!

A 61 éves Kossuth-díjas filmrendező, aki 2011-ben A torinói lóért megkapta az Ezüst Medve-díjat, a marrákesi filmfesztivál alatt adott interjút a Slant magazinnak, ebben beszélt,






visszavonulásról,
tervekről és
politikáról.

 

Tarr A torinói ló után döntött úgy, hogy a tizedik filmje után felhagy a rendezéssel, most azt mondta, azért vonult vissza, mert teljes az életműve. Maradt még benne néhány kérdés, de ezekre nem a kamera mögött állva keresi meg a választ. Most például egy kiállításon dolgozik az EYE Film Múzeumban.

 

A politikáról egyértelmű véleménye volt, amikor arról kérdezték, mit gondol Donald Trumpról.

Trump is the shame of the United States. Mr. Orvan is the shame of Hungary. Marine Le Pen is the shame of France. Et cetera.

 






Vagyis: 

Trump Amerika szégyene. Orbán Magyarország szégyene. Marine Le Pen Franciország szégyene és így tovább.

Azért vagyunk itt, mert mindannyian hiszünk a film erejében, az emberekben, az emberi méltóságban és minden létezés méltóságában, mondta megnyitóbeszédében.

A zsűri tagja többek között Bille August, Bruno Dumont filmrendezők, valamint Jasmine Trinca olasz, Fatima Harrandi marokkói és Suzanne Clement kanadai színésznők is.

A 28 ország részvételével megrendezett és december 10-ig tartó filmünnep 14 játékfilmet vonultat fel idén a versenyprogramban, amelynek fődíja az Arany Csillag.

 

A marrákesi filmfesztivál elnöke VI. Mohamed marokkói király és Mulaj Rasid marokkói herceg.

Forrás: 24.hu | f2




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top