Politika

Az Orbán család 217 millióért vásárolt be földekből Fejér megyében

A Fejér megyében tartott földárveréseken újabb földrészeket vásárolt magának a miniszterelnök veje, és családja. 






 

A Nemzeti Földalapkezelő weboldalán megjelent márciusi licitek eredményeiből kiderült, hogy a miniszterelnök veje, és édesapja, Tiborcz Sándor egy nap alatt tíz árverésen is bevásárolt Fejér megyei földekből. Március 7-én 216 millió forintot költöttek el, hogy megvegyenek 193 hektárt a Bicske közigazgatási területéhez tartozó földekből. – Írja az Index.

 

Az új területek közel vannak Tiborczék régi birtokához, a Felcsúttól hat kilométerre lévő Tükröspusztához, amely 1997-ben került a család birtokába. A területen egy 40 hektáros lovas szabadidőparkot alakítottak ki. A lovas parkot és a közelében lévő Tiborcz tanyát Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvője előtt még árulták tulajdonosai, összesen 420 millió forintért, később azonban visszavonták a hirdetést.

A család az év elején a környéken található Mányon is terjeszkedett: közel háromszáz hektárnyi földet vettek 330 millió forintért.






 

Újabb földekkel gazdagodott a hónapban Mészáros Lőrinc rokonsága is. A szintén felcsúti illetőségű Mészáros János március elején Száron vásárolt közel 49 millió forintért 77,7 hektár földet. Szintén a Felcsút melletti Alcsútdobozon is terjeszkedni kezdtek: a Mészáros família tagjai több mint egymilliárdot fizettek az Orbán Győző tulajdonát képező Hatvanpuszta majorság körüli földek felvásárlásáért. Az Alcsútdoboz közigazgatási területéhez tartozó, frissen elárverezett földeket szinte kizárólag a Mészáros-família tagjai birtokolják.

Forrás: HVG | f2




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top