Politika

Olyat nyalt Orbán, hogy még most is csöpög a nyáltól a mikrofon

Fotó: AFP/ Marco Bertorello

Csütörtökön érkezik Budapestre Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, hogy Orbán Viktorral tárgyaljon, ezért a magyar miniszterelnök interjút adott az olasz La Stampának. Az Orbánnal készített interjú, a “Paktum Salvinivel egy új Európáért” címet kapta, melyben a miniszterelnök hősnek és Európa legfontosabb emberének nevezte Salvinit – közölte az index.hu.






 

Salvini mostani budapesti látogatásának célja, hogy részben pártügyekről tárgyaljon Orbánnal, mivel az olasz miniszterelnök-helyettes az EP-n belül egy új, szélsőjobboldali párt kialakításán dolgozik.

 

A cikk felvezetésében az olvasható, hogy az interjú kezdetén Orbán büszkén beszélt a Puskás Akadémiáról és a fociról, valamint politika- és nacionalizmuselméletről is. Az interjú további részében kérdezik Orbánt olasz kapcsolatairól, melyben a miniszterelnök kijelenti, hogy

“A LEGJOBB BARÁTOM MÉG MINDIG BERLUSCONI, NAGY EMBER, KORSZAKOS. DE SALVINI SZEREPE MOST FONTOSABB”.

 

Salviniről elmondta, hogy “ő az a hős, aki elsőként állította meg a tengeren keresztüli migrációt”, aztán kicsit magára terelve a hős szerepét úgy folytatta, hogy “mi a szárazföldön tettük ezt”.

 

A két politikus gondolkodásmódja közel áll egymáshoz, azonban egy fontos kérdésben nem tudnak megegyezni. Salvini szeretné az olaszországi menekülteket szétosztani az EU tagállamaiban, Orbán pedig megerősítette álláspontját az interjúban is, hogy ezzel az elképzeléssel nem ért egyet.

“AZ OLASZOK SZERETNÉNEK MEGSZABADULNI A MIGRÁNSOKTÓL ÉS SZÉTOSZTANI ŐKET A TÖBBI ORSZÁG KÖZÖTT, ÉS ERRE BRÜSSZELBEN EGY IDEOLÓGIÁT IS KITALÁLTAK, AMIT SZOLIDARITÁSNAK HÍVNAK. A MI ÁLLÁSPONTUNK MÁS: MI MEGVÉDTÜK MAGUNKAT, ÉS MEGAKADÁLYOZTUK, HOGY IDEJÖJJENEK A MIGRÁNSOK, ÉS AZT SEM SZERETNÉNK, HA MOST ÖNÖKTŐL KERÜLNÉNEK IDE.”

– mondta Orbán az interjúban.






 

Ettől az egy kérdéstől eltekintve, Orbán az európai politikában a Salvinivel való szövetség híve, bár egyelőre még az Európai Néppárt tagja, de folyamatosan kritizálja őket.

“A NÉPPÁRT MOST EGY ÖNGYILKOSSÁGRA KÉSZÜL. ÖSSZE AKARJA KÖTNI MAGÁT A BALOLDALLAL.”

 






A magyar miniszterelnök szerint a Néppártnak inkább az új európai jobboldallal kellene együttműködést kötnie.

“NEM TUDJUK, SALVINI MILYEN FORMÁCIÓT TUD MAJD LÉTREHOZNI, DE REMÉLJÜK, HOGY EGY ERŐSET SIKERÜL. A NÉPPÁRTNAK EGYÜTT KELL MŰKÖDNIE AZ EURÓPAI JOBBOLDALLAL. ÉN NEM CSINÁLOK TITKOT ABBÓL, HOGY ÉN EZT A VONALAT TÁMOGATOM.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top