Politika

Kiszivárgott tárgyalások – ezért hívatja magához Trump Orbánt?

Pestibulvar.hu

Az biztos, hogy Orbán az EP választások előtt két héttel való fogadása a Fehér Házban egy erőteljes beintés Európának. Ne csodálkozzunk, ugyanúgy, ahogy Putyinnak és Kínának, az USA-nak sem érdeke egy erős Európa létrejötte, ezért sok mindent megtesz, hogy ezt megakadályozza.






 

Kínával és Oroszországgal szemben azonban az USA közös katonai szövetségben van az EU tagállamok jó részével, és egyáltalán nem érdeke, hogy Kelet-Európa újra orosz befolyásolási övezetté váljon. Ezért, Orbán meghívásával két legyet üt egy csapásra: Brüsszelnek is adott egy fricskát, de Putyin bajszát is elkezdte cibálni.

 

Ahogy a német álláspontot az autógyárosok tudják nagyban befolyásolni, úgy az amerikaira a fegyvergyárosok vannak erős hatással. Nem lennénk meglepődve, ha a találkozó végén egy nagyobb fegyvervásárlási bejelentést hallhatnánk a sajtótájékoztatón.

A Direkt36 értesülései szerint a magyar kormány rendkívül jelentős értékű védelmi beszerzésekről folytat tárgyalásokat az Egyesült Államokkal és ennek során a világ legdrágább, F-35-ös amerikai vadászgépek beszerzése is felmerült, melyből az elmúlt egy évben kettő is lezuhant máig ismeretlen okok miatt. Németország nem régen utasította el az amerikai vadászgépek beszerzését, így Trumpnak elégtétel lehet, ha viszont Magyarország vásárol belőle.






Nem meglepő, hogy a valamikori Grippen beszerzéshez hasonlóan a mostani tárgyalások is teljesen titkosan és átláthatatlanul folynak, ami semmi jóval nem kecsegtet.

 

Mindenesetre Orbánnak fel van adva a lecke, mert bár egyértelműen sikerként tudja beállítani a Fehér Házban tett látogatását, azt sosem fogjuk megtudni, mi történt a zárt ajtók mögötti tárgyaláson, és milyen feltételeket szab neki Trump azért, hogy elnézze neki a jogállamiság teljes megszüntetését magyarországon.

 






Amerikai F-35 vadászgépek, orosz PAKS II. atomerőmű, úgy tűnik, Orbán kettős szorításban van, amiből egyenlőre nem látjuk a kiutat.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top