Politika

Vajon mi lehet az oka? Fokozták Orbán Viktor védelmét!

A Magyar Idők információi szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) a migráció miatt már korábban emelte Orbán Viktor védelmi szintjét. Úgy tudjuk, a fokozott figyelem kiterjed a miniszterelnök környezetére, családjára is. 






 

Az intézkedések nem csupán személyi, hanem objektumvédelmet is jelentenek, amelyből a TEK-en kívül természetesen a nemzetbiztonsági szolgálatok is kiveszik a részüket. Értesüléseink szerint fokozták az elemzői tevékenységet és intenzív egyeztetés folyik a nemzetközi társszervekkel is.

 

Az intézkedések része egyebek mellett, hogy a szakembergárda magasabb létszámban látja el a kiemelt feladatokat. A védett személyekkel, illetve családtagjaikkal programjaikat előzetesen sokkal körültekintőbben egyeztetik. Az érintettek által felkeresett helyszíneket tüzetesen átvizsgálják. Magasabb szintre emelték a technikai védelmet is, ami nem csupán a védendő személyek telekommunikációs kapcsolatainak ellenőrzésére, hanem az általuk használt járművek minőségére is kiterjed. Ez utóbbi jelentheti golyóálló üveggel, magasabb teljesítménnyel rendelkező gépkocsik biztosítását, de indokolt esetben megtörténhet, hogy egyes családtagok képzett sofőrt kapnak maguk mellé.






 

A TEK a Magyar Idők megkeresésére csupán annyit válaszolt, hogy a Terrorelhárítási Központ továbbra is a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló 160/1996. (XI. 5.) kormányrendelet alapján gondoskodik a miniszterelnök és a legfőbb ügyész biztonságáról. A jogszabály értelmében a TEK folyamatosan gyűjti, rendszerezi, ellenőrzi és értékeli a védett személyek veszélyeztetettségére vonatkozó, valamint az ellenük irányuló erőszakos cselekmények megelőzésére szolgáló adatokat.

 






Horváth József, a katonai titkosszolgálatok korábbi helyettes vezetője közölte, a kormányfő, illetve családja védelmi szintjének emelése a szakmai protokoll része, és a TEK nem is intézkedhetett másként. Hozzátette, hasonló módon dönthettek minden olyan országban, amelyet a migrációs probléma érint. A vezérőrnagy szerint Magyarország ebből a szempontból különleges helyzetbe került, mert azzal a döntéssel, hogy a szerb határon a kormány határozata alapján kerítés épült – amely akadályként jelentkezett a szervezetten érkező illegális bevándorlók előtt – az Iszlám Állam és több terrorszervezet haragját is kivívhatta. – Ezek ettől kezdve ellenségként kezelik a magyar miniszterelnököt és környezetét – fogalmazott Horváth József.

Forrás: magyaridok.hu/ | f2




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top