Politika

Elutasították Orbánt – Semmi befolyása nincs már a Néppártban!

Pestibulvar.hu

Markus Söder bajor miniszterelnök és Sebastian Kurz osztrák kancellár közös sajtótájékoztatójukon kapták azt a kérdést az újságíróktól, hogy mi a véleményük Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtöki felvetéséről. Orbán azt javasolta, hogy az Európai Néppárt (EPP) működjön együtt a Matteo Salvini olasz belügyminiszter által létrehozott szélsőjobboldali pártszövetséggel – közölte a 444.hu.






 

A bajor miniszterelnök Orbán felvetését azonnal elutasította:

“TERMÉSZETESEN SZÓBA SEM JÖHET AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS A SZÉLSŐJOBBOLDALI POPULISTÁKKAL. SEMMI JÓ NEM SZÁRMAZNA BELŐLE.”

 

Utána Sebastian Kurz osztrák kancellár is elmondat véleményét a magyar miniszterelnök ötletéről:

“NEM MŰKÖDHETÜNK EGYÜTT OLYAN PÁRTOKKAL, AMELYEK KI AKARNAK LÉPNI AZ EU-BÓL, PÉLDÁUL AZ AFD-VEL ÉS LE PEN PÁRTJÁVAL. EURÓPA-ELLENES ÁLLÁSPONTJUK MÁR RÉG KIZÁRTA ŐKET EGY ILYEN EGYÜTTMŰKÖDÉSBŐL.”

 

Kurz hozzátette, hogy a választás utáni szövetségekről még nem tárgyaltak, most a legfontosabb, hogy az EPP jó eredményeket érjen el a választáson.

Pénteken pedig Angela Merkel német kancellár utasította el Orbán felvetésétmelyről mi is beszámoltunk.

 

Matteo Salvini szeretne egy erős szövetséget kovácsolni a szélsőjobboldali pártokból, de egyelőre csak olyanok jelentkeztek be nála, hogy csatlakoznának hozzá, akik jelenleg is egy frakcióban vannak az olasz belügyminiszterrel. Salvini mostani budapesti látogatásának célja is az volt, hogy tárgyaljon az együttműködésről Orbánnal.






 

A magyar miniszerelnök szeretné elérni, hogy a Néppárt kövesse elképzeléseit, és ne a baloldali, liberális pártokkal működjenek együtt a jövőben, hanem a szélsőjobboldali, populista párttömörüléssel. Orbán elképzelését nem osztják a pártcsaládon belül, épp ezért minden hasonló felvetést elutasítanak, ráadásul már a Fidesz néppárti tagságát is felfüggesztették.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top