Politika

Rendőrökkel vitettek ki egy írót az Origóból, aki érdeklődött az őt lejárató cikkről, miután egy levelére sem válaszoltak

168ora.hu

Kassai Zsigmond író, a József Attila Kör Irodalmi Egyesület korábbi titkára péntek délelőtt megpróbált bemenni az Origo szerkesztőségébe. Meg akarta kérdezni, hogy miért írt róla lejárató cikkeket a kormányközeli lap anélkül, hogy őt megkérdeznék. Bordács Bálint újságírót kereste, ő ugyanis időnként aláírja a cikkeit. Kassai nem jutott be a szerkesztőségbe, a biztonsági őr rendőröket hívott rá, akik kivezették az épületből – értesült a 24.hu.


 

A portál megkérdezte Kassait, hogy miért akart ennyire Bordáccsal beszélni.

Azt felelte, hogy az Origón márciusban jelent meg egy cikk a József Attila Kör elszámolásairól, amelyben állítása szerint hazugságokat írtak róla.

 

Az a cikk viszont szerző megjelölése nélkül jelent meg. Kassai úgy látja, hogy a cikk tele van sugalmazásokkal, de konkrét hazugságot is tartalmaz, miszerint 150 ezer forintos fizetést kapna egy támogatótól.

Elmondása szerint a biztonsági őr leültette őt az aulában azzal, hogy várja meg ott Bordácsot. Az újságíró nem jött, a rendőrök viszont igen. Azt mondta, hogy az egyenruhások nagyon korrekten viselkedtek vele, felajánlották neki, hogy igény esetén segítenek feljelentést tenni, de azért kivezették az előtérből.

– Amikor kihívta a biztonsági őr a rendőrséget, megkérdezték tőle, hogy szerinte alkoholos befolyásoltság alatt állok-e. Azt mondta, hogy igen, én pedig mondtam, hogy nem állhatok alkohol befolyása alatt, hiszen muszlim vagyok. Ezek után megkérdezte tőlem a biztonsági őr, hogy akkor robbanószer, szúró-vágó eszköz van-e nálam

– mesélte Kassai.

 


Az író állítása szerint azért csak most jutott el az Origóhoz a márciusi cikk megjelenése óta, mert számos alkalommal megpróbálta felvenni a kapcsolatot a szerkesztőséggel, de nem járt sikerrel. Legalább 17–20 emailt írt nekik, választ nem kapott. Telefonszámot nem talált a honlapon a szerkesztőséghez, címet sem, azt csak a cégjegyzékből sikerült kiderítenie.

 

Közölte, hogy gondolkozik azon, hogy feljelentést tegyen-e a cikkben foglaltak miatt.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
1 Comment

1 Comment

  1. Elekes Antal

    2019-05-05 at 06:40

    Igy mukodik egy Diktatura rendszer.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top