Politika

Szita Károly fideszes polgármester, volt III/II-es ügynök szerint Magyarország átfogó megújításának szimbóluma a hatmilliárd forintos kaposvári stadion

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Az MTI szombat este adta ki a hírt, hogy Orbán Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai és parlamenti államtitkára, a  átadta Kaposvár hatmilliárd forintból épült, négyezer férőhelyes új stadionját. A politikus – civilben a Mandiner rovatvezetője – a Kaposvár Aréna avatóünnepségén azt mondta, a vidéket sorvadni hagyó korábbi szocialista-liberális kormányokkal szemben az Orbán-kormány a vidékben látja Magyarország erejét, amit a 2015-től a Modern városok program, 2019-tő a Magyar falu program is bizonyít. A Modern városok program 3800 milliárd forint fejlesztési forrást jelent több mint 260, köztük 11, a kaposváriak javát szolgáló projekt megvalósítására – hangoztatta Orbán Balázs –, amihez Szita Károly, a somogyi megyeszékhely fideszes polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének az elnöke a maga részéről annyit tett hozzá, hogy Kaposvár évekkel ezelőtt azt a célt tűzte ki maga elé, hogy európai mércével mérve is még élhetőbb településsé válik, de voltak, akik csak legyintettek, hogy a tervek az asztalfiókban maradnak, az álmok álmok maradnak. Ezzel szemben a város néhai polgármesteréről elnevezett és a Modern városok program helyi forrásait is magába foglaló Németh István-programmal az évszázad beruházásegyüttese kezdődött meg a városban, ennek első állomása a Kaposvár Aréna átadása.


 

A politikus történelmi pillanatnak nevezte az eseményt, amit azzal indokolt, hogy Magyarország átfogó megújításának éppen az aréna az egyik szimbóluma, amely a közösségnek, a sportnak, a kultúrának, a jövőnek, gyermekeinknek, unokáinknak épült. Szita Károly az átadás előtt álló versenyuszodára, busztelephelyre, közlekedési központra és a Csiky Gergely Színház felújítására utalva megjegyezte,

a következő hónapokban „csodáknak lehetünk” tanúi Kaposváron.

 

Magyarország megújulásának a szimbólumáról – fűzhetjük hozzá – egyébként az a Szita Károly beszélt, aki III/II-es ügynök volt a rendszerváltás előtt, a Magyar Nemzet pedig az egykori az állambiztonsági nyilvántartó kartonja alapján 2018 márciusában azt is megírta, hogy végig kitartott a Kádár-rendszer mellett. Nem mellesleg ő volt az, aki tudatosan, egy alapítvány bevonásával próbálta meg fenntartani a városi roma gyerekek iskolai szegregációját, mígnem végül 2017 októberében a Kúriának kellett kimondania, hogy ezt nem teheti meg.


 

A Kaposvár Aréna két év alatt készült el az Arany János utcai régi sportcsarnok melletti egykori téglagyári területen, modern körülményeket biztosítva a kosár- és a röplabdázók edzéseihez, mérkőzéseihez, valamint kulturális rendezvényekhez. A kavics alakú, kívülről a rongálások ellen karcolásálló lemezzel borított épület legnagyobb újdonsága a multifunkcionális kialakítás, a motorosan mozgatható mobillelátóknak köszönhetően akár a teljes, 2 ezer négyzetméteres küzdőtér is használható, amelyen így egyszerre több csapat edzhet. Az új sportcsarnok építésére azért volt szükség, mert az 1983-ban emelt régi létesítmény elavult, egyre szűkösebbnek bizonyult sport- és kulturális rendezvények megtartásához.  A  stadion építésével párhuzamosan megújult a régi sportcsarnok, a város a rekonstrukcióra mintegy egymilliárd forintot költött. Az épület új homlokzati szigetelést kapott, kicserélték a nyílászáróit, az aulája igazi közösségi térré alakult, az ingatlan körüli közlekedést járdák teszik biztonságosabbá. A fejlesztésnek köszönhetően a körcsarnoknak is nevezett épületben 1000 helyett 1300-1500 ember is tartózkodhat.

A Kaposvári Rákóczi FC jelenleg a 2. helyen áll az NB III-ban.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top