Politika

Weber ultimátumot adott Orbánnak

Pestibulvar.hu

Mint arról már korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök a napokban találkozott Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel, akivel tárgyalásokat folytatott többek között az Európai Unión belüli szélsőjobboldali párttal való együttműködés lehetőségeiről.






 

Az üggyel kapcsolatban az Euronews riportere megkérdezte Manfred Webert arról, hogy miként vélekedik az Orbán – Salvini találkozóról és arról, amit Annegret Kramp-Karrenbauer a CDU elnöke mondott.

 

Weber elmondta, hogy

A NÉPPÁRT VILÁGOSAN FOGALMAZOTT, ELŐBB FELFÜGGESZTETTE A FIDESZ TAGSÁGÁT, MOST PEDIG ORBÁNON A SOR, HOGY ELDÖNTSE, MARADNI KÍVÁN AZ EURÓPAI NÉPPÁRTBAN ÉS ELFOGADJA AZ ALAPVETŐ ÉRTÉKEKET ÉS ESZMÉKET, VAGY KILÉP AZ EPP-BŐL ÉS CSATLAKOZIK A NACIONALISTA TÁBORHOZ.

 

A magyar miniszterelnök és az olasz belügyminiszter találkozójára először Angela Merkel német kancellár reagált, aki kijelentette:

“SEMMI SZÍN ALATT NEM KÍVÁNNAK EGYÜTTMŰKÖDNI SALVINIVEL AZ EP VÁLASZTÁS UTÁN”,

majd pedig Annegret Kramp-Karrenbauer a CDU elnöke jelentette ki a találkozó kapcsán, hogy

“HA ORBÁN MÉG INKÁBB ELTÁVOLODIK AZ EPP-TŐL, NEM LESZ VISSZAÚT SZÁMÁRA ÉS A FIDESZ SZÁMÁRA”.

 






Markus Söder bajor miniszterelnök és Sebastian Kurz osztrák kancellár pedig egy közös sajtótájékoztatónreagáltak Orbán felvetésére, miszerint a Néppártnak együtt kéne működni a szélsőjobboldali Salvinivel. A bajor miniszterelnök kijelentette, hogy

“TERMÉSZETESEN SZÓBA SEM JÖHET AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS A SZÉLSŐJOBBOLDALI POPULISTÁKKAL. SEMMI JÓ NEM SZÁRMAZNA BELŐLE”

majd az osztrák kancellár is hasonló álláspontot fogalmazott meg

“NEM MŰKÖDHETÜNK EGYÜTT OLYAN PÁRTOKKAL, AMELYEK KI AKARNAK LÉPNI AZ EU-BÓL, PÉLDÁUL AZ AFD-VEL ÉS LE PEN PÁRTJÁVAL. EURÓPA-ELLENES ÁLLÁSPONTJUK MÁR RÉG KIZÁRTA ŐKET EGY ILYEN EGYÜTTMŰKÖDÉSBŐL.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top