Politika

Lesújtó eredmény született – szembemennek a kormánnyal a Fidesz szavazói

EPA-EFE/PATRICK SEEGER

Hiába öli a kormány az adófizetők milliárdjait az EU-ellenes kampányába, egy friss közvéleménykutatás szerint, az emberek nagy része örül az uniós tagságnak.






 

Míg aki csak a közszolgálati médiát figyeli, vagy az óriásplakátokat, kormányközeli lapokat nézi, annak olyan érzése lehet, hogy háborúban állunk az Európai Unióval szemben, addig a 24.hu megbízásából készített felmérés, melyet a Závecz Research készített, abból az derül ki, hogy

MÉG A FIDESZ SZAVAZÓK 73 SZÁZALÉKA IS ÚGY VÉLEKEDIK, MAGYARORSZÁGNAK JÓ VAGY NAGYON JÓ, HOGY AZ EU TAGJA LEHET,

az ellenzéki szavazóknak pedig 88 százaléka tartja előnyösnek az EU tagságot.

A felmérés szerint az 50 és 59 év közötti korosztály lelkesedik legkevésbé az uniós tagság iránt, de még az ő körükben is 65 százalék azoknak az aránya, akik kedvezőnek tartják, hogy Magyarország az unió része, és 24 százalék van ellene.






 

A kérdőív arra is kíváncsi volt, hogy a válaszadók szerint mennyire teljesültek a csatlakozással kapcsolatos elvárások. Az eredmény szerint a Fideszes és az ellenzéki szavazók egyaránt, átlag 3,2-es osztályzatot adtak, tehát ennél a kérdésnél nincs jelentősége annak, ki melyik párttal szimpatizál, sokkal inkább földrajzi, oktatási és generációs kérdésnek tűnik.

 

A csatlakozás óta elért eredményekkel leginkább a fiatalok elégedettek, míg a legfeljebb általános iskolai végzettségűek, és a falusiak elégedetlenek.

AZ EREDMÉNY TEHÁT EGYÉRTELMŰ, HA MOST TARTANÁNAK NÉPSZAVAZÁST A CSATLAKOZÁSRÓL VAGY ARRÓL, HOGY TAGJAI MARADJUNK AZ EU-NAK, AKKOR A VÁLASZTÓK 69 SZÁZALÉKA KIÁLLNA AZ EU MELLETT.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top