Politika

Nyolc évet is kaphat a volt fideszes képviselő, aki egy házfelügyelőt zsarolt Józsefvárosban

168ora.hu

A 45 éves férfi a VIII. kerületi önkormányzat képviselő-testületének tagja volt. A sértett 2015-ben a vádlottól szerzett tudomást a kerületben induló házfelügyelői programról, amelyre eredményesen pályázott, és ily módon bérelhetett egy házfelügyelői lakást is.


 

Az önkormányzati képviselő 100.000 forintot kért a házmestertől, azt állítva, hogy neki köszönheti a házfelügyelői állását. A férfi ezt megfizette.

 

A vádlott 2016-ban több ízben megfenyegette a házfelügyelőt, ha nem fizet neki ismételten, akkor megakadályozza, hogy a házfelügyelői és a lakásbérleti szerződését meghosszabbítsák. Amikor nem jutott pénzhez, akkor a sértett megbízásának és a lakásbérletnek a megszüntetését helyezte kilátásba. Az újabb pénzátadásra már nem került sor, a vádlott mandátuma pedig megszűnt.

 

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. A bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.


 

24.hu információi szerint a zsaroló Fidesz-KDNP volt képviselője volt, aki a politikusi munkája mellett az egyik kormánypárti televízió riportereként is ténykedett.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top