Politika

Kirúgta maga alól a lábat Orbán – nagyon meg fogja még bánni, amit ma mondott

Forrás: Index

A magyar kormányfő leszámolt az eddigi óvatoskodással, és nyílt támadást intézett az Európai Néppárt csúcsjelöltje ellen.






 

Páros lábbal beleszállt Manfred Weberbe Orbán Viktor. Azt eddig is tudtuk, hogy a Fidesz EPP-tagsági felfüggesztése óta eléggé elharapózott a viszony Weber és a magyar kormánypárt és a miniszterelnök között, de a nyílt háborúskodást Orbánék eddig még leosztották a bayeri szintekre. Ma Heinz-Christian Strache, az osztrák szélsőjobboldali alkancellár látogatása során végül egyértelművé tette, hogy hányadán áll a német csúcsjelölttel.

KIDERÜLT, HOGY ORBÁN NEM CSAK FENYEGETŐZÖTT A NÉPPÁRT OTT HAGYÁSÁVAL, HANEM SZEMLÁTOMÁST TÉNYLEG VÉGLEG SZAKÍTANI KÉSZÜL VELE.

 






Erre utal, hogy az utóbbi időben a miniszterelnök kijelölte új, szélsőjobboldali baráti körét az EU-n belül, elég csak Matteo Salvini múlt heti látogatására és Strache mostani vizitjére gondolni. Tegnap az is kiderült, hogy Marine Le Pen, a francia Nemzeti Gyűlés radikális elnöke meghívta a Fideszt a maga szélsőjobboldali frakciójába az EP-be. Eddig bizonytalan volt, hogy mi lesz ezekre a válasz, Orbán hivatalosan még mindig Webert és a Néppártot támogatta. Most azonban világossá tette, hogy

NEM FOGJA TÁMOGATNI SZAVAZATÁVAL WEBER CSÚCSJELÖLTSÉGÉT.

 

Arra, hogy ez egyet jelent azzal, hogy akkor a Néppártot is elhagyják-e, azért már óvatosabban felelt. Azt mondta, hogy “megvárják az EP-választás végeredményét”. Orbán a közös sajtótájékoztatón egyébként a szokásos agyrémeit ismételgette a migrációról, szóba került a “lopakodó iszlamizáció” és a bevándorláspártizás is. Már majdnem elaludtunk, de ekkor sikerült egy olyat mondania, amire egykettőre felkaptuk a fejünket. Mint mondta,

“AZ EURÓPAI ELITEKNEK AZ A PROBLÉMÁJA, HOGY NEM HISZNEK A SZEMÉLY, A VEZETŐ SZEMÉLYISÉG EREJÉBEN.”

 






Épp csak azt nem mondta tehát, hogy Európának új führerekre van szüksége. Orbán mára odáig jutott, hogy beleszáll saját uniós pártcsaládja csúcsjelöltjébe, hitleri retorikát használ és szélsőjobboldaliakkal parolázik. Mindezt egyetlen sajtótájékoztatón. Bele sem merünk gondolni, hol érhet ez véget, de ismerve a magyar történelmet sajnos nem számítunk semmi jóra.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top