Politika

Embertelen pusztítást végeztek Orbánék – példátlan, ami történt, megkongatták a vészharangokat

Pestibulvar.hu

Magyarország egyik legidősebb erdeje veszett oda a Fidesz miatt.






 

Már nem csak az oktatásban és az egészségügyben okoz maradandó károsodást a magyar kormánypárt. A WWF Hungary nevű környezetvédő szervezet szerint

AZ ÁLLAMI FENNTARTÁSÚ EGERERDŐ ZRT. NEMRÉGIBEN KIVÁGOTT EGY VÉDETT TERÜLETEN ÁLLÓ, 180 ÉVES ERDŐT A BÜKKI NEMZETI PARKBAN.

 

A természetvédelmi szempontból európai szinten is kiemelten értékes terület olyan fokozottan védett és ritka állat- és növényfajnak adott otthont, mint a fehérhátú fakopáncs vagy a kék galamb. A WWF Magyarország egy korábbi elemzése szerint a 180 évnél idősebb erdők területe országosan nem éri el az 1000 hektárt, ezt sikerült Orbánéknak még tovább csökkenteniük. Mindezt ráadásul úgy tűnik, a nagy semmiért:

A KITERMELT MINTEGY 600 M3 FAANYAG – RÉSZBEN ÉPPEN A FÁK IGEN MAGAS KORA MIATT – NAGYRÉSZT CSAK ALACSONY PIACI ÉRTÉKŰ TŰZIFÁNAK VAGY ROSTFÁNAK LESZ ALKALMAS.

 






A WWF szerint a magyar társadalomnak nem csak faanyagra van szüksége, hanem – megfelelő nagyságú területen – a sértetlenül megőrzött természet egy-egy darabjára is. A magát nagy környezetvédőnek behazudó Áder János persze ezidáig egy árva szót sem szólt az ügyben, pedig ennyit talán elvárhatna tőle az ember, ha már a jogállamiságról nem hajlandó mondani semmit. Várjuk a köztársasági elnök úr reakcióját erre az embertelen pusztításra!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top