Politika

Rendkívüli hír: Megismétlik az isztambuli választásokat, mert kikapott a török diktátor pártja

nyugatifeny.hu

Orbán haverja nem pepecsel a demokráciával.


A török Legfőbb Török Választási Tanács (YSK) hétfőn helyt adott a török kormánypárt rendkívüli fellebbezésének, és úgy határozott, hogy érvénytelenítik a március 31-ei törökországi helyhatósági választás isztambuli eredményét, és új választást rendelnek el a városban.

 

Isztambulban ugyanis rendkívül szoros versenyben kikapott Erdogan pártja, és a legfőbb ellenzéki tömörülés, a Köztársasági Néppárt jelöltje, Ekrem Imamoglu szerezte meg a főpolgármesteri széket.

 

Imamoglu ugyan április 17-án át is vette Isztambul tartomány választási tanácsától a megbízólevelét, de a hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártjaszabálytalanságokra hivatkozva, egy nappal később rendkívüli fellebbezés formájában a voksolás megismétlését kérelmezte az YSK-nál.


 

Bár az ellenzéki győztes lassan három hete a város főpolgármestereként tevékenykedik, az YSK mindez idő alatt az egymást követő fellebbezések miatt nem hirdetett hivatalos végeredményt.

(MTI nyomán) | Nyugatifény
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top