Politika

Rekordot döntött Orbán, ilyen a válság óta nem volt – itt a lista, hogy miért kell többet fizetnie mától

MTI-fotó: Kovács Tamás

Hét éve nem volt ilyen magas az infláció mértéke Magyarországon.






 

Áprilisban átlagosan 3,9 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak az egy évvel korábbihoz képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 

Szőkéné Boros Zsuzsanna, a hivatal vezetője elmondta: legutoljára 2012-ben, a válságkezelés évében volt olyan magas az éves és a havi infláció, mint most. Ez azzal jár, hogy jelentősen drágultak

AZ ÉLELMISZEREK, AZ ÜZEMANYAG ÉS A DOHÁNYÁRU.

 

Az üzemanyag tavaly áprilishoz képest pl. most 6,9 százalékkal kerül többe, az idényáras élelmiszerek pedig 20,3 (!) százalékkal. Ezen belül

A BURGONYA 83,6 (!), A FRISS ZÖLDSÉG 37,2 SZÁZALÉKKAL DRÁGULT.

 






Jól olvasta, a krumpliért majdnem dupla annyit kell fizetnie, mint tavaly. De a liszt (11,2%), a péksütemény (9,7%) és a kenyér (8%) ára is jelentős növekedést mutat. A dohányáruk 12,7 százalékkal, a szeszes italok 4,5 százalékkal drágultak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top