Politika

Tekintélyes amerikai lap húzta Orbánra a vizeslepedőt

Pestibulvar.hu

A The Atlantic 1857-óta megjelenő amerikai tekintélyes lap vezéranyagban értekezett Orbán Viktorról, amely egyenlőre csak online érhető el, júniusban jelenik meg nyomtatásban. A cikk természetesen az amerikai szemszögből, a CEU ügyén keresztül mutatja be az országban zajló eseményeket. A cikk írója,  Franklin Foer Budapesten kutatta a konfliktus hátterét, információit többek között a CEU rektorától, Michael Ignatieftől szerezte, de találkozott Kovács Zoltán kormányszóvivővel is.






 

A szóvivő valószínűleg nem köszöni meg a róla festett képet, mert Foer egy fölényeskedő, a hivatalos nyelvezet mögé bújó ködösítő figurának ismerte meg. Sajnos ez számunkra jelentett új információt, mintahogy az sem, hogyan változott a CEU ügyében David B. Cornstein, amerikai nagykövet álláspontja, akit megérintett a futball szele, és egy Vidi meccsen már Orbánnal volt a VIP-páholyban. A cikk legerősebb része azonban az, amikor

ORBÁNT SZTÁLINHOZ ÉS POL POTHOZ HASONLÍTJA.

 

Amerikai újságírókhoz hasonlóan Foer sem a levegőbe puffogtatja a mondatait a hatásvadászat kedvéért, hanem meg is indokolja állítását: az értelmiség ellehetetlenítése, a közoktatás teljes elfoglalása, és a lakosságot engedelmes tömeggé alakító propaganda mind ezeknek a vezetőknek volt a sajátja.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top