Politika

Különös telefonbeszélgetést idézett fel a volt kormányfő

Fotó: Népszava

Medgyessy Péter a Magyar Közgazdasági Társaság európai szakosztályának rendezvényén tartott előadást, annak apropóján, hogy 2002-ben, miniszterelnökként ő írta alá Magyarország csatlakozási szerződését az Európai Unióhoz.
 

Az eseményt felidézve hangsúlyozta, hogy nem egyedül az ő kormányáé az érdem, hiszen a rendszerváltás utáni kormányok mindegyike kivette a részét belőle. Az Antall-kormány kezdte el a csatlakozási tárgyalásokat, a Horn-kormány ezt folytatta, majd a fejezetek jelentős részét aztán az Orbán-kormány zárta le.

 

Éppen ezért, az ünnepélyes aláírásra Medgyessy az előző kormányok képviselőinek is elküldte a meghívót, de Orbán környezetéből az jutott el hozzá, hogy Orbán hezitál, elmenjen-e egyáltalán. Medgyessy ekkor személyesen hívta fel telefonon, és hívta meg az eseményre, amely létrejöttéhez az Orbán-kormány is bőven hozzájárult. Orbán erre azt válaszolta:

 „OKÉ, OTT LESZEK, AZ EURÓPAI NÉPPÁRT KÉPVISELETÉBEN”.

 
A volt miniszterelnök beszámolója erről a rövidke telefonról sokat elárul Orbán személyiségéről. Ugyanis, ha nem a saját volt kormánya, hanem az EPP (aminek valójában semmi köze nem volt a folyamathoz) nevében ment el, akkor azzal tulajdonképpen

SZEMBEKÖPTE AZ ÖSSZES MUNKATÁRSÁT,

akik keményen dolgoztak a csatlakozási tárgyalások lezárásán. Semmi más ez, mint egy sértett és durcás kisgyerek hisztije, aki nem bírta elviselni a választási vereséget, és hogy nem az ő aláírása szerepelt végül a szerződésen.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top