Politika

Harapófogóba került Orbán! Választania kell a haverja és az Interpol között!

Forrás: MTI

Észak-Macedónia belügyminisztere nemzetközi elfogatóparancs kiadását kezdeményezte Nikola Gruevszki volt miniszterelnök ellen az Interpol nemzetközi rendőri szervezetnél – közölte az MTI.
 

Oliver Szpaszovki hétfőn közölte, hogy az észak-macedón hatóságok minden szükséges dokumentumot átadtak az Interpolnak. Közlésük szerint a volt kormányfő felelős azért, hogy jobboldali tüntetők megrohamozták a szkopjei parlamentet 2017. április 27-én, ezért

NIKOLA GRUEVSZKIT AZ ALKOTMÁNYOS REND ELLENI TERRORFENYEGETÉSSEL GYANÚSÍTJÁK.

 
Az észak-macedón belügyminiszter szerint az Interpol elkezdte vizsgálni az eset körülményeit.

Gruevszki 2006 és 2016 között volt az akkor még Macedónia nevet viselő Észak-Macedónia miniszterelnöke. Tavaly májusban két év letöltendő börtönbüntetésre ítélték hivatali visszaélés miatt. A bíróság azért találta bűnösnek, mert miniszterelnökként politikai befolyását latba vetve, törvényellenes módon vásárolt páncélozott luxusautót a kormány, de voltaképpen saját maga számára.

AZ ÜGYÉSZSÉG TOVÁBBI NÉGY ELJÁRÁST IS INDÍTOTT ELLENE EGYEBEK MELLETT HIVATALI VISSZAÉLÉS, VÁLASZTÁSI CSALÁS, BŰNSZERVEZETBEN VALÓ RÉSZVÉTEL ÉS KÖZREND ELLENI BŰNCSELEKMÉNYRE TÖRTÉNŐ FELBUJTÁS MIATT.

 
A volt macedón kormányfő tavaly novemberben szökött Magyarországra a magyar kormány segítségével, ahol beadta menedékjog iránti kérelmét, és melyet rekordsebességgel meg is kapott a magyar államtól.Azóta az Észak-Macedón kormány kérvényezte a volt kormányfő kiadatását Magyarországtól, de mivel Gruevszki menekültstátuszának felülvizsgálata közel fél éve nem zárult le, így addig ő nem adható ki.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top