Politika

Szijjártó intézte az elmúlt évek egyik legnagyobb szélhámosságát!?

Pestibulvar.hu

Nemrég került nyilvánosságra a Magyar Nemzeti Kereskedőház utolsó mérlege, mely szerint az állami cég megszüntetése előtt még csinált egy 491 millió forintos veszteséget – közölte 444.hu.




A Magyar Nemzeti Kereskedőházat még 2012 végén hozta létre a külügyminisztérium, miután Szijjártó Péter került az élére. A cég feladata az lett volna, hogy segítsen a kis- és középvállalkozásoknak külföldi piacokat felkutatni, ezáltal felpörgetni a magyar exportot.

AZ MNKH SAJNOS NEM VÁLTOTTA BE A HOZZÁ FŰZÖTT REMÉNYEKET, DE MŰKÖDÉSÉNEK HAT ÉVÉBEN SIKERÜLT AZ ÁLLAMI SZERVEZETNEK JÓ PÁR BOTRÁNYOS ÜGYBE BELEKEVEREDNIE.

Az egyik legemlékezetesebb a Tarsoly Csaba-féle Quaestorhoz kapcsolódik. Szijjártóéknak órákkal a Quaestor összeomlás előtt sikerült kimenekíteni az MNKH 4 milliárd forintját, mivel valamiért az állami cég pont ott tartotta a tőkéjét.

Szijjártó Péter és Tarsoly Csaba együtt nyitották meg Moszkvában a magyar kereskedőházat, melyről később a külügyminisztérium azt nyilatkozta, hogy nekik semmi közük hozzá.




Később arra is fény derült, hogy a kereskedőházak bizonyos esetekben a Fidesz kifizetőhelyeként működött, üzleti kapcsolatba került vele a miniszterelnök több családtagja is, valamint a NER fontos külföldi szövetségesei.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top