Politika

Három újságírót is kirúgtak a Délmagyartól az EP-választás másnapján

168ora.hu

Egy nap alatt három vezető újságírót – köztük két szerkesztő-újságírót – is elküldtek a szegedi Délmagyarország szerkesztőségéből a 2019-es EP-választás másnapján – értesült két forrásból a 444.hu.




 

Az információt később a kiadó Lapcom Zrt. egyik vezetője is megerősítette, aki azért kérte neve elhallgatását, mert a cég a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozik, és

a központban a nyilatkozattétel még a vezető beosztású alkalmazottak esetében is engedélyköteles.

 

Hollósi Zsolt több mint húsz éven keresztül volt a lap munkatársa, Hegedűs Szabolcs vezető szerkesztő és Bakos András újságíró pedig több mint 15 évig dolgoztak a lapnál. A közös megegyezéssel távozókkal titoktartási záradékot írattak alá, de ketten közülük

egyértelműen politikai okokat emlegettek.

 

Egyikük a 444.hu-nak azt írta, „meglett az eredménye, hogy Csongrádban a leggyengébb eredményt érte el országosan a Fidesz”.

 

Egy másik forrás szerint az egyik elküldött munkatárs volt múlt pénteken a nyomtatott lap (Délmagyarország) ügyeletes szerkesztője, de ehhez képest ő is csak este szembesült azzal, hogy másnap az a bizonyos Orbán Viktor-interjú kerül a címlapra. A Borsot és a Kisalföldet is kiadó Lapcom Zrt. hamarosan megszűnik önálló kiadó lenni – erősítették meg a 444-nek cégen belülről. A Lapcom Zrt. beolvad a Mediaworksbe, a megyei lapoknál már meg is kezdték az átállást a Mediaworksnél használt szerkesztőségi rendszerekre.




 

Ezek lehetnek annak a központosításnak és egységesítésnek az első lépései, amelyekről szombaton a Népszava írt, vagyis, hogy felszámolhatják a KESMA égisze alatt működő megyei lapokat és 2020-ra a teljes vidéki napilaphálózat is megszűnhet a jelenlegi formájában. Erre az értesülésre az érintett kiadó, a Mediaworks nem közleménnyel, hanem egy Pauska Zsolt tartalomfejlesztési igazgatója által jegyzett publicisztikában reagált.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top