Politika

Kétharmados bukás vár a Fideszre – Budapesten nagyot tarolhat az ellenzék

Pestibulvar.hu

Nincs jobb közvéleméynkutatás, mint maga a választás. Elég nagy a mintavétel, és megkérdőjelezhetetlenül reprezentatív. Ez a választás pedig azt mutatta meg most vasárnap, hogy ősszel




KÉTHARMADOS GYŐZELMET ARATHAT AZ ELLENZÉK BUDAPESTEN!

 

Budapesten az országos átlag feletti volt a részvétel, ennek ellenére a Fidesz így is a huszonhárom kerületből mindössze nyolcban kapott több szavazatot, mint az ellenzék. Mindezt úgy, hogy jelenleg tizenhétben adja a polgármestert és a többséget! A legstabilabb fideszes kerületnek a XII. és a XVI. kerület számít továbbra is, de még itt is csak a vékony 4 százalékot sem elérő előnnyel tudott nyerni, míg a többi általa hozott kerületben még ennyi többséget sme tudott szerezni.

 

Mindezzel szemben az ellenzék tizenöt kerületben tudott győzni, ráadásul úgy tűnik, hogy a teljesen összeomló LMP és a fővárosban eljelentéktelenedő Jobbik nélkül is könnyedén tud nyerni a

DK-MSZP-MOMENTUM ÖSSZEFOGÁS,

akár a főpolgármesteri székért folyó küzdelemben is. Mindzet erősíti az a tény is, hogy amelyik kerületben az ellenzék győzött, ott jelentősebb fölénnyel tette ezt, mint a kormánypárti sikert elkönyvelő kerületekben.




 

A csúcsot a XIII. kerület állította be,  24,5 százalékos különbséggel nyert itt az ellenzék a Fidesszel szemben.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top