Politika

Az EP-választások után egy nappal a Miniszterelnökség beismerő vallomást tett – kimondták, hogy hazudtak!

Gulyás Gergely // kép Népszava

Több mint két éve született meg az a jogerős ítélet, mely kimondja, a Miniszterelnökség valótlanul híresztelte a Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő Altus Zrt.-ről, melynek ügyvezető igazgatója a DK EP-listavezetője, Dobrev Klára, hogy több szálon is összekapcsolódott a magyar olajmaffia legsikeresebb és legveszedelmesebb szervezett bűnözői csoportjával – közölte a 168ora.hu.




A MINISZTERELNÖKSÉG TÖBB MINT KÉT ÉV UTÁN, MOST KÖZLEMÉNYBEN KÉRT ELNÉZÉST, AMIÉRT HAZUDTAK.

 

Erre a lépésre talán azért kellett ennyit várni, mivel a Fidesz érdekeit akadályozta volna, ha még az Európai Parlamenti választások előtt kimondják, hogy ismét valótlan dolgot állítottak, ezért kénytelenek voltak ezt a beismerést a választásuk utánra halasztani.

 

“A Fővárosi Ítélőtábla 2017. május 17-én hozott jogerős ítélete megállapította, hogy a Miniszterelnökség – Lázár János 2015. március 23-án az Európai Bizottság elnökéhez, Jean-Claude Junckerhez eljuttatott levelében – sajtóértesülésekre utalással valótlanul híresztelte, hogy az ALTUS Zrt. több szálon is összekapcsolódott a magyar olajmaffia legsikeresebb és legveszedelmesebb szervezett bűnözői csoportjával, megsértve üzleti jó hírét. A Miniszterelnökség elnézést kér a jogsértés miatt.”

Az ügy még 2015-ben indult, amikor a volt miniszterelnök felesége, Dobrev Klára pert indított Lázár János, Orbán Viktor és Deutsch Tamás ellen, akik valótlanul azt híresztelték, hogy az Altus Zrt. másfél milliárd forintos megbízási szerződést kapott az Európai Bizottságtól.

 




A pert végül Dobrev Klára megnyerte, mivel a cég egy 11 tagú nemzetközi konzorcium része, aminek a megbízási díja kevesebb mint egytizede a kormány állításával szemben. Ezt az összeget ráadásul még meg is kell osztania a volt miniszterelnök cégének azzal a másik tíz céggel, akikkel együtt indult a konzorciumban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top