Politika

233 ezer forintra büntették az érdi polgármestert, aki önszorgalomból kampányolt egy kicsit a Fidesznek az EP-választás előtt

Fotó: Facebook

233 ezer forint pénzbírságra és 5000 forint eljárási illeték kifizetésére kötelezte a jogerős döntésében a Kúria T. Mészáros András érdi polgármestert, aki az EP-választási kampányban városvezetői minőségében buzdított először választókat, hogy szavazatukat a Fidesz-KDNP listájára adják – írja a 24.hu. A politikus elsőbbségivel feladott, Érd fejléces logóját viselő papírra írt levélben fordult az először választókhoz. Szerinte olyan képviselőket kell választani, akik valóban a magyar emberek érdekeit fogják képviselni az Európai Parlamentben, és nem a brüsszeli bürokrácia érdekeinek a kijárói lesznek Magyarországon, csakhogy először a Nemzeti Választási Bizottság, most pedig a Kúria mondta ki, hogy jogsértést követett el. A Kúria helybenhagyta az NVB döntését helybenhagyva állapította meg, hogy  T. Mészáros András megsértette a választási eljárási törvényben foglalt alapelveket, mert azt a látszatot keltette, hogy a helyi önkormányzat nevében eljárva buzdít a Fidesz-KDNP támogatására.
 

Egyelőre nem világos hogy T. Mészáros András kitől szerezte meg a hozzávetőlegesen 2700 először választó személy adatait, az viszont kiderült, hogy korábbi állításával szemben nem saját zsebből fizette ki a levélküldés csaknem félmilliós költségét, ezt ugyanis a Fidesz állta.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top