Politika

Minden szövetségesét elvesztheti Orbán – esélyes, hogy Putyin is ejteni fogja

Pestibulvar.hu

Szénné alázzák Orbán Viktort ezekben a napokban Brüsszelben. Ez teljesen nyilvánvaló. Ugye emlékeznek még, amikor Orbán azt mondta, hogy ne azt nézzük, hogy mit mond, hanem azt, amit csinál?




 

Hát akkor nézzük, mit tesz!

ORBÁN TETTEI ARRÓL ÁRULKODNAK, HOGY MÉG SOHASEM RETTEGETT ENNYIRE!

 

Orbán Viktor már akkor elkezdett becsicskulni, amikor márciusban a Manfred Weber, a Néppárt csúcsjelöltje kilátásba helyezte a Fidesz kizárását. Emlékeznek, mi történt? Hirtelen eltűntek a gyalázkodó plakátok, Orbán megígérte, hogy a CEU is maradhat Budapesten és bocsánatkérő levelet írt minden, a Fidesz kizárását kezdeményező párt vezetőjének.

Aztán jött egy kis keménykedés Weberrel, mert a magyar kormányfő pár hétig elhitte, hogy ő és a szélsőséges haverjai tényezők lehetnek az új Európai Parlamentben. Ám a dolgok nem így alakultak, sőt: nemrég Macron nyíltan ki is mondta, hogy csak akkor működnek együtt a Néppárttal, ha a Fideszt kizárják.

 




Mit tett erre Orbán? Gyorsan lemondott a jogállamiságot súlyosan csorbító Közigazgatási Bíróságok felállításáról.

Miközben az emberei vért izzadva próbálják megmagyarázni ezt a meghátrálást, a színfalak mögött Orbán Brüsszelben könyörög, hogy ne zárják ki a Fideszt.

 

Tudja ugyanis, hogy az katasztrofális lenne rájuk nézve. A Néppárton kívül a Fidesz 13 képviselője semmit sem tud elintézni a 751 fős Európai Parlamentben. Semmilyen pozíciót nem kapnak és semmibe sem lesz beleszólásuk. Persze senki ne higgye, hogy a magyar kormányfő Magyarország miatt aggódik.

ORBÁN ATTÓL FÉL, HOGY PUTYIN IS EJTENI FOGJA ŐT!

 

A magyar kormányfő ugyanis csak addig számít valamit a világpolitikában, amíg van befolyása az EU-ban. Amíg ő és az emberei ott vannak a döntéshozók asztalánál és jelenthetnek Putyinnak, megvétózhatnak döntéseket és segíthetik az orosz érdekek érvényesülését. Magyarul: Orbán csak addig kell Putyinnak, amíg bomlasztani tudja az Európai Uniót. Ha ez nem lesz, az orosz források is elapadhatnak. Sőt: a már megkötött szerződések alapján

Oroszország olyan kemény anyagi követelésekkel léphet fel Magyarország ellen, hogy abba még Orbán is belebukhat!

 

Hát ezért csúszik-mászik térden Orbán a Néppárt vezetése előtt, ezért próbálja meg elkerülni a kizárást és ezért tesz újabb és újabb engedményeket.

 

A brüsszeli döntéshozók persze tudják ezt és most arra készülnek, hogy feltöröljék Orbánnal a padlót. Úgy hírlik, a közigazgatási bíróságok visszavonása már nem elég és Orbánnak visszavonulót kell fújnia a Magyar Tudományos Akadémia intézményeinek államosítása ügyében is. Sőt: vannak, akik azt rebesgetik, hogy az Európai Ügyészséghez való csatlakozás lesz a Néppártban maradás feltétele. Amit persze Orbán nem fogadhat el, mert tudja: annyi bizonyíték van az EU-s pénzek ellopására, hogy a következő héten ő és a haverjai már mehetnének is a börtönbe.




 

Orbán olyan helyzetbe került, hogy nem tud jót lépni.

KOPASZTJÁK A PÁVÁT, VÉGE A TÁNCNAK.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top