Politika

Brüsszelnek elege lett Orbán ámokfutásából: Máris behúzta a Fidesz fülét-farkát!

fuggetlennemzet.hu

Ha az volt valóban a vasárnapi EP választás tétje, hogy Orbán vagy Európa jelezzük Európa győzött.




 

Nincs az a sikerpropagandára költött forintmilliárd, ami el tudná leplezni azt, hogy Orbánt legyőzték Brüsszelben. Igen nyíltan látszanak a folyamatok, melyeket ugyan nem sokan mernek kimondani, de máshogyan magyarázni nem lehet.

 

Hiába tudott egy mandátummal többet elhozni Orbán, a valóságban kisebbségbe került. Ugyanis eddig az EP legnagyobb frakciójába ülhetett a Fidesz, most pedig minden jel szerint távozniuk kell a Néppártból. Több vezető európai politikus, köztük Manfred Weber az EPP csúcsjelöltje is nyíltan kijelentette, Orbánnak nincs maradása.

 

Ez pedig azt jelenti, hogy a Fidesz az európai színtéren leszerepelt, sőt mit több, eljelentéktelenedett. Brüsszel vezetőinek ugyanis elege lett Orbán ámokfutásából.

 

 

De hozott valami újat is ez a fordulat

Orbánék máris fülüket-farkukat behúzva visszatáncoltak az eddigi legfontosabb, ismét a demokráciát csorbító álláspontjukból. A tegnapi kormányinfón bejelentették: határozatlan ideig felfüggesztik a közigazgatási bíróságok felállítását.




Ez a bíróság lett volna hivatott elfedni a közbeszerzések körüli visszásságokat, ugyanis ezután az ellenzék és a sajtó ehhez a különbírósághoz kellett volna forduljon, hogy kiperelhesse a hatalmi szervekből a közérdekű adatokat. Az ugye mondanom sem kell melyik párt híveivel lett volna feltöltve ez az új testület.

 

Most azonban már érzik, nem olyan irányba mennek a dolgok, hogy ezt megtehetnék. Az első pofon elcsattant, az első visszatáncolás is megvolt. Orbánék most már beláthatják, csúnya világ jön ezután.

Forrás: Balramagyar | f2




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top