Politika

DK: Az Orbán-rezsim megfojtja a tudósokat

Bizonytalanná válik a Természettudományi Múzeum sorsa.

 
„A Magyar Tudományos Akadémiához hasonlóan a Természettudományi Múzeum jövőjéről is úgy hoz döntést a kormány, hogy az érintett dolgozók véleménye nem érdekli őket, hiába tiltakozik a többség a múzeum Debrecenbe költöztetése ellen. Ráadásul egy kormányzati tisztviselő nyilatkozata szerint, “majd keresnek más muzeológusokat”, ha a mostaniaknak nem tetszik a költözés.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy az Orbán-rezsim a Természettudományi Múzeumot átgondolatlanul minden szakmai vélemény mellőzésével költöztesse vidékre. A kutatók már korábban is felhívták rá a figyelmet, hogy a költözés teljesen indokolatlan, ésszerűtlen döntés. Az Orbán-kormány folyton a nagy hazafiságát hangoztatja, de amikor az ország, a magyarok érdekeiről van szó, elfelejtik ezeket a szólamokat, nem érdekli őket sem az, hogy mi lesz a múzeum dolgozóinak és családjaiknak sorsa, sem az, hogy mennyivel kevesebb látogató fog eljutni ezután az intézménybe. Mi, európai magyarok kiállunk a kutatók, muzeológusok és a tudományos élet mellett. Elfogadhatatlan, hogy különböző politikai érdekek döntsék el a tudományos élet, a múzeum és a múzeumi dolgozók sorsát, a jogos tiltakozásokra pedig csak cinikusan vállat vonjon a hatalom.”

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top