Politika

Kormányzása legnagyobb szégyene, amit a nyugdíjasokkal tett

Pestibulvar.hu

A Magyar Államkincstár közérdekű adatigénylés után kiadta a legfrissebb adatokat a nyugdíjakkal kapcsolatban, melyből kiderül, hogy nagyjából 21 ezer olyan idős ember él az országban, akiknek a nyugdíja még az 50 ezer forintot sem éri el – közölte a nepszava.hu.




AZ IS KIDERÜLT, HOGY AZ ELMÚLT ÉVEKBEN EGYRE JOBBAN SZÉTSZAKADNI LÁTSZIK A NYUGDÍJAS TÁRSADALOM, MIVEL MÁR TÖBB MINT HETVENSZERES A KÜLÖNBSÉG A LEGKISEBB ÉS A LEGNAGYOBB MAGYAR NYUGDÍJ KÖZÖTT.

 

Míg sok nyugdíjas havi juttatása az 50 ezer forintot sem éri el, addig van néhány szerencsés, akiknek már a 2 millió forintot is átlépi a havi nyugdíjösszege. Emellett pedig a több mint kétmillió öregségi nyugellátásban részesülő közül nagyjából 250 ezren kapnak 200 ezer forintnál magasabb összeget.

 

A legmagasabb kifizetés 2014-ben még csak 870 ezer forint volt, 2015-ben már 1,3 millió és 2016-ban pedig megjelent az első olyan nyugdíjas, aki megkapta a havi 2 millió forintot, azóta pedig már kilencen jogosultak erre az álomnyugdíjra.

Talán egy normálisabb, demokratikusabb rendszerben, ahol nem a NER emberei gazdagodnak meg, és nem szórják el az adófizetők pénzét értelmetlen és túlárazott beruházásokra, ott nem élne ilyen sok idős ember a létminimum alatt, kiszolgáltatva.




forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top