Politika

Június 4-én a Fidesz egyik legdurvább köpönyegforgatásáról is illik megemlékezni

A Fidesznek június 4-én is sikerült “elmúltnyolcévezéssel” emlékezni, így nekünk is illik feleleveníteni, milyen ocsmány köpönyegforgatások közepette jutott el odáig a kormánypárt, hogy most a “nemzeti összetartozás napjáról” szónokol.




 

A 2010-ben megalakult Országgyűlés egyik első döntése volt, hogy a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította június 4-ét, a trianoni békediktátum aláírásának napját. Ezzel szimbolikusan is hátat fordítottunk annak a Gyurcsány-korszaknak, amely nem tekintette a nemzet részének a külhoni magyarokat és gyűlöletkampányt folytatott ellenük. Gyurcsányék a nemzeti összetartozás napjának bevezetését sem szavazták meg. Magyarország azonban azóta erősödik, amióta felismerte, és a mindennapok részévé tette a nemzeti összetartozás erejét gazdasági, szellemi és minden értelemben egyaránt. Az erős nemzeti összetartozásra minden eddiginél nagyobb szükség van, mert a bevándorláspártiak – köztük a Gyurcsány vezette ellenzék – célja a nemzetek Európájának felszámolása, a nemzeti szuverenitás és a nemzeti identitás gyengítése, és egy új kevert népességű Európa létrehozása. Mi azonban szeretnénk megőrizni Magyarországot a magyarok országának, minden magyar hazájának, éljenek akár a határon túl, vagy bárhol a világon.

– áll a Fidesz mai napra szánt közleményében. És miközben a gyomrunk forgását próbáljuk csillapítani, hogy még ebbe is sikerült gátlástalan propagandát szőni, jusson eszünkbe néhány múltbéli esemény a kormánypárttal kapcsolatban!

Például, hogy hányszor szavazták le a Jobbik azon javaslatát, hogy 2020-at Trianon-emlékévvé nyilvánítsák.

És ha már a Fidesznek ilyen jól megy múltidézés, említsük meg azt is, amikor

1990. június 4-én a jelenlegi kormánypárt képviselői kivonultak a Trianon-emléknapról, amit ugye parlamenti jegyzőkönyv támaszt alá.

“ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen” – áll a jegyzőkönyvben.

Hogy az ő gyomruk is forog-e erre viszagondolván? Aligha.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top