Politika

Weber: változásokra van szükség a Fidesz belpolitikájában

Az újraválasztott frakcióvezető azt mondja, nem engedte, hogy alelnököt jelöljenek a fideszesek.

 




A Fidesz néppárton belüli felfüggesztésének világos az üzenete: változásokra van szükség a magyar kormánypárt belpolitikájában – jelentette ki az Európai Néppárt újraválasztott EP-frakcióvezetője, Manfred Weber.

Az MTI tudósítása szerint kijelentette: a Fidesz tagságának kérdése a „bölcsek tanácsát” vezető Herman Van Rompuy kezében van, ő értékeli, hogy maradhat-e a Néppártban Orbán pártja. Hangsúlyozta: az európai uniós alapelvek nem kérdőjelezhetők meg, kötelező betartani azokat mindenki számára.

A Népszava beszámolója szerint Weber kitért arra is, hogy a Fidesz felfüggesztése azzal járt, hogy nincs joguk jelölteket állítani pártpozíciókra. Most a frakcióban is megállapodtak erről, nem választottak alelnöknek fideszes politikust. „Bár a delegációjuk jelölhetett volna, de azt mondtam rá: nem” – közölte.

Webert egyébként a Fidesz EP-képviselői is megválasztották.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top