Politika

Fontos helyről jött a figyelmeztetés – komoly pénzügyi gondok várhatók

Pestibulvar.hu

Az Európai Bizottság az európai szemeszter szerdán közzétett tavaszi csomagjában figyelmeztetést küldött Magyarország számára, mivel strukturális egyenlegét tekintve a magyar költségvetési pálya jelentősen eltért a 2018-ban előírttól – közölte az MTI.




 

A tagállamok hiánya nem haladhatja meg a bruttó hazai termék (GDP) 3 százalékát, az államadósság pedig nem lépheti át a GDP 60 százalékát, áll az EU stabilitási és növekedési paktumában. Az uniós szerződések magukban foglalják, hogy az Európai Bizottság köteles levélben figyelmeztetni és magyarázatot kérni minden olyan tagországtól, amelyik átlépi az uniós küszöbértékeket.

 

A levélben felhívták a figyelmet arra, hogy

Magyarország 2018 óta úgynevezett jelentős eltérési eljárás alá tartozik, ugyanis az ország tartósan eltér a középtávú költségvetési hiánycéltól (MTO), a nettó elsődleges államháztartási kiadások nominális növekedése jelentősen meghaladta a referenciaértéket.

 




A bizottság ezért azt ajánlotta az Európai Unió Tanácsának, hogy tegyen ajánlást az eltérés korrekciójára. Az ajánlás szerint olyan intézkedéseket kell hozni, amelyek a középtávú költségvetési cél eléréséhez Magyarországot megfelelő korrekciós pályára állítják.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top