Politika

Összetört Orbán minden álma – Weber megüzente, mi lesz a Fidesz sorsa

Pestibulvar.hu

Ha abban reménykedett a kormányfő, hogy az elmúlt napokban tanúsított engedményeivel sikerülhet megváltoztatnia a Néppárt döntését, nagyot kellett csalódnia.
 

Rég nem látott visszavonulót fújt az utóbbi napokban Orbán Viktor. Miután az itthoni választást megnyerte, de az európai színtéren csúnyán kikaptak szélsőjobboldali elvbarátai, hatalmas engedményeket kellett tennie, hogy a Néppártban egyáltalán megfontolják a visszavételét. Ennek érdekében először az emberein keresztül megüzente, hogy mégsem kíván csatlakozni Salviniék frakciójához, hanem inkább maradna az EPP tagja, majd nem sokra rá visszatáncolt a régóta dédelgetett fideszes különbíróságok ötletéből is.

 

Az elmúlt pár napban már odáig fajult a helyzet, hogy a fideszesek annak ellenére is támogatták Manfred Webert abban, hogy újra a Néppárt frakcióvezetőjévé válasszák, hogy Orbán korábban hivatalosan is szakított vele, és közölte, nem szavazzák meg őt az Európai Bizottság elnöki pozíciójára. Nagyot fordult azóta a világ, Orbán elvesztette a választást, és hiába próbálja menteni a menthetőt, szemlátomást már nagyon nem fog neki összejönni.

Weber ugyanis – rögtön frakcióvezetővé választását követően – leszögezte:

A FIDESZ NÉPPÁRTON BELÜLI FELFÜGGESZTÉSÉNEK VILÁGOS AZ ÜZENETE: VÁLTOZTATÁSOKRA VAN SZÜKSÉG A MAGYAR KORMÁNYPÁRT BELPOLITIKÁJÁBAN.

 

Weber szerint a Fidesz tagságának sorsa a “Bölcsek tanácsát” vezető Herman Van Rompuy kezében van, aki az elkövetkező időszakban meg fogja hozni róla a döntést. A politikus emellett megerősítette a Népszava egy korábbi értesülését, miszerint

FIDESZES POLITIKUS TÖBBET NEM ÁLLÍTHAT JELÖLTEKET A PÁRTSZÖVETSÉG FONTOS POZÍCIÓIRA.

 
A napokban Szájer József ezt tagadta, azt állította, hogy “önszántából”, és nem kényszerűség hatására nem fog újrázni a Néppárt alelnöki pozíciójáért, amit eddig betöltött.

“BÁR A DELEGÁCIÓJUK VALÓBAN JELÖLHETETT VOLNA, DE ÉN AZT MONDTAM RÁ, HOGY NEM”

– közölte Weber. Hiába minden nyalás, nagyon úgy néz ki tehát, hogy Orbán körül végleg elfogyott a levegő, és ha lehet hinni a híreknek, és a liberálisok tényleg csak akkor hajlandóak együttműködni a Néppárttal, ha dobják Orbánt, akkor a magyar miniszterelnök sorsa az Unióban végleg megpecsetélődött.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top