Politika

Nyárra várható az összeomlás – ezért rebesgetik a miniszter cserét?

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A nevét érthető okokból nem vállaló kórházvezető azt nyilatkozta, hogy meglátása szerint a fővárosi sürgősségi betegellátás nyáron teljesen bedőlhet – közölte a Népszava.




 

Míg a kormány álláspontja szerint rendbe tették a budapesti sürgősségi ellátást, addig a kórházvezető szerint a bedőléshez elegendő lenne az is, ha néhányan megbetegednének a szabadságolások idején, így igazából orvos nélkül maradna a kórházak sürgősségi osztálya.

SZERINTE TOVÁBBRA SINCS ELEGENDŐ ORVOS AHHOZ, HOGY EZEK AZ INTÉZMÉNYEK BIZTONSÁGOSAN MŰKÖDJENEK.

 

A lap közlése szerint akkor a baj, hogy május második hetében a négy nagy kórház (Merényi, Péterfy, Szent János és Honvédkórház) sürgősségi centrumának vezetőit egyeztetésre hívták, mivel a Honvédkórház bejelentette, nyáron létszámhiány miatt, három hétre leállítaná a súlyos sérült betegek ellátását.

Az egyeztetésen részt vett a négy kórház centrumvezetője mellett a tisztifőorvos is, aki végül nem engedélyezte a Honvédkórház javaslatát. Végül arra az álláspontra jutottak, hogy naponta váltják majd egymást a kórházak a sürgősségi ellátásban.




 

Az egyre kaotikusabbá váló ellátási rendszer miatt többen már a napokban várják a miniszter menesztését, mint ahogy arról itt is írtunk.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top