Politika

Nem állt meg Szijjártónál a brit sztártörténész, egyenes adásban nekiment Orbánnak

Pestibulvar.hu

Egy lengyel kerekasztal-beszélgetés közben mondta el a véleményét a magyar kormányfőről.




 

444 szúrta ki, hogy a TVN24 nevű lengyel televízió beszámolója szerint Timothy Garton Ash brit sztártörténész egy gdanski kerekasztal-beszélgetésen is részt vett a napokban, amit a lengyel rendszerváltás 30. évfordulójára szerveztek.

 

A műsorvezető megkérdezte Ash-t, hogy a történész szerint milyen veszély fenyegeti leginkább a lengyel szabadságot három évtizeddel az első szabad választás után. Ash azt mondta, nagyon egyértelmű válasszal tud szolgálni:

HOGY A LENGYELEKNÉL IS MEGVALÓSUL AZ ORBANIZÁCIÓ.

 

Elmondta, nagyon komoly hatása lehet annak, ha egy olyan rossz erő, mint amit Orbán Viktor képvisel, benne van az EU-ban. Ash szerint ez botrányos, az pedig még botrányosabb, hogy Orbán továbbra is az Európai Néppárt tagja maradhat.

“EZ AZ EMBER ARRA HASZNÁLJA AZ EU-S ÁLLAMPOLGÁROK PÉNZÉT, HOGY EGY IGAZI NEO-AUTORITÁRIÁNUS RENDSZERT ÉPÍTSEN, AMI MAGÁTÓL ÉRTETŐDŐEN NEM LIBERÁLIS DEMOKRÁCIA”

– jelentette ki. Hozzátette: Lengyelország is ezen a nyomvonalon halad, de ott egyelőre szerencsére nagyobb a társadalmi ellenállás. Ettől persze még a veszély valódi.

 




Emlékezetes, Ash nemrég Szijjártót is csúnyán beoltotta Pozsonyban. A külügyminiszter egy beszélgetésen azt próbálta bizonygatni, hogy a kormány nem üldözte külföldre a CEU-t, a történész emiatt nagy közönség előtt hazugnak nevezte őt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top