Politika

Botrányos hazaárulás történt a Parlamentben – a fideszesek elsöprő része érintett

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ismét hazaárulással felérő döntés született.




 

120 kormánypárti, 54 ellenzéki vokssal úgy döntött ma az Országgyűlés, hogy Handó Tünde maradhat az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke. A független bírákból álló Országos Bírói Tanács (OBT) május elején kezdeményezte Szájer József fideszes EP-képviselő feleségének, a Fidesz jó öreg káderének felmentését a pozícióból.

 

Indoklásában akkor a testület azt írta, idézzük:

“Az OBT az elmúlt időszakban több alkalommal is vizsgálta az OBH elnökére vonatkozó törvényi kötelezettségek teljesítését. Kifogásolta az OBH elnökének kinevezési gyakorlatát, és az előterjesztések benyújtásának megtagadását. A törvénysértések miatt az OBT összesen nyolc alkalommal élt jelzéssel az OBH elnöke felé, továbbá megállapította, hogy a sarkalatos törvényben előírt több feladata tekintetében 90 napon túl nem tett eleget kötelezettségének.”

 

Az említett törvénysértésekre a kormánypártiak természetesen semmit nem reagáltak, sőt az OBT határozatát a parlament Igazságügyi Bizottságának fideszes fele úgy dobta tovább az Országgyűlésnek, hogy meg sem fontolták, hogy támogassák azt.




 

Az utóbbi időben Orbánék egy időre elkezdtek leszállni a bíróságokról a néppárti tagság érdekében, de a mostaniból is látszik, túl nagy lélegzetet nem hagynak nekik, ha Handó továbbra is az OBH elnöke maradhat.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top