Gazdaság

Mészáros cége megkötötte az 590 milliárdos szerződést a Budapest-Belgrád-vasútvonalra

Megkötötte a szerződést a Budapest – Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának teljes körű tervezésére és kivitelezésére a CRE Konzorcium – tette közzé a Budapesti Értéktőzsde Honlapján az Opus Global Nyrt. A közös irányítású magyar-kínai konzorciumban a tőzsdei társaság közvetett, 51 százalékos tulajdonában lévő RM International Zrt. fele részben vesz majd részt a munkálatokban.

 
 

A beruházás összértéke 2,078 milliárd dollár – közel 590 milliárd forint -, a kivitelezési szerződés a magyar állam és a kínai Eximbank finanszírozási megállapodásával, várhatóan 2019. harmadik negyedévében léphet hatályba.

A felcsúti milliárdos az Opus nevű cégének a leányvállalataként működő RM International Zrt. nevű konzorciumon keresztül jelent meg a beruházók között, így övé kereken az 590 milliárdos keretszerződés 50 százaléka.

AZAZ 295 MILLIÁRD FORINT BEVÉTEL MINDENKÉPP MÉSZÁROS LŐRINC ÉRDEKELTSÉGÉHEZ MEGY MAJD.

A kínai hitelből épülő vasútvonal a pireuszi teherkikötőt Nyugat-Európával összekötő vasúti folyosó részét képezi majd. A tervek szerint 2023-ra készül el.

Bár a kormány szerint mindez nagyon jó üzlet Magyarországnak, leginkább a megnövekedett kínai áruforgalomnak köszönhető extra vámbevételek miatt, az Index korábbi számítása szerint úgy 130 évbe telhet, mire megtérül a beruházás. 

 

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top