Politika

Orbánnak vége – ledobják az atomot Brüsszelben, fordulópont jöhet

Pestibulvar.hu

A bombasztikus hírről az euronews számolt be.
 

Nagy előrelépés történhet az Orbán Viktor elleni uniós küzdelemben, miután sajtóhírek szerint az EU soros elnökségét júliusban átvevő Finnország

TOVÁBB SZERETNE LÉPNI A MAGYAR KORMÁNNYAL SZEMBEN TAVALY SZEPTEMBERBEN INDÍTOTT 7-ES CIKKELY SZERINTI JOGÁLLAMISÁGI ELJÁRÁSBAN.

 

Ismeretes, ezt a cikkelyt nevezik nem hivatalosan az EU atombombájának, miután az eljárás vége akár Magyarország szavazati jogának a felfüggesztését is eredményezheti. A cikkelyt azután szavazták meg, hogy Judith Sargentini zöldpárti holland képviselőnő egy a magyar jogállam helyzetét vizsgáló jelentése az egész EU előtt végleg nyilvánvalóvá tette, hogy Orbánék évek óta mást sem tesznek, mint módszeresen felszámolják a demokratikus intézményrendszert Magyarországon.

Az eljárás megindítása után bár többé nem lehetett a kormányfő mocskát a szőnyeg alá söpörni – ennek köszönhető, hogy a magyar jogállam helyzete ilyen központi témakörré nőhette ki magát az EP-választásra, és hogy Orbán elkezdte elveszteni jóindulatát uniós pártcsaládjánál -, nagy előrelépések még így sem történtek az ügyben, mert az utóbbi időben soros román és osztrák elnökségek – különösen a választás előtt – nem akartak egy ilyen rizikós konfrontációt bevállalni.
 

A finneknek szemlátomást azonban már nincs ezzel problémájuk, júliusban a hírek szerint ugyanis napirendre tűznék a kérdést. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy meghallgatnák a magyar kormány álláspontját, majd változtatásokat vagy szankciókat javasolnának ellenük.

 

A jelentést író Sargentini időközben jelezte, hogy

SZÁMÍT A FINNEKRE, MINT MONDTA, EZ LEHET AZ ELSŐ VALÓDI LÉPÉS A FOLYAMATBAN.

 
Azt ugyanakkor hozzátette, szeretné, ha a finnek nem csak az Európai Bizottságtól várnák a beszámolókat, hanem a többi problémát, amit a jelentésében feltárt, s amelyek nem feltétlenül érintik az uniós jogot, is figyelembe vennék és elkezdenék kivizsgálni.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top