Politika

Döbbenetes mennyiségű pénzt öntenek Orbánék a határon túlra 2020-ban

nyugatifeny.hu

Ez lenne a hála a szavazatokért?
A jövő évi költségvetésből derül ki, hogy az Orbán-kormány továbbra sem engedi el a határon túliak kezét, 92,7 milliárd forintot szánnak erre a célra. Ez az összeg egyébként 4 milliárddal több, mint az idei összeg.

 

A legtöbb pénzt a Bethlen Gábor Alap és a Külgazdasági és Külügyminisztériumfogja elkölteni, előbbi 38, utóbbi pedig közel 35 milliárdot kap ilyen feladatokra.

 

Miniszterelnökség 9,8 milliárdot költhet a határon túl, ugyanez a tétel az Emberi Erőforrások Minisztériumánál 4,2 milliárd forint. A propagandafelelős Rogánék 4,1 milliárd felett rendelkeznek majd a Miniszterelnöki Kabinetirodánál, a teljes összeg a

nemzetpolitikai célú turizmusfejlesztésre fog elmenni.

 
Ami érdekesség, hogy jövőre egy forintot sem kap a Magyar Foundation of North America nevű nonprofit szervezet. Elméletileg az amerikai bejegyzésű alapítvány a magyar kultúrát népszerűsítette az USA-ban és a magyar-amerikai kapcsolatok szorosabbra fűzésén dolgozott.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top