Politika

Hazugságon kapták a kormányt – Új eredményként adják el korábbi ígéretüket

Pestibulvar.hu

A választásokat megelőző években rengeteg ígéretet tett a Fidesz annak érdekében, hogy megnyerje az embereket magának. Így tett a védőnőkkel és szakdolgozókkal is, akiknek három évvel ezelőtt ígérték meg a béremelést, melyből azóta se semmi.
 

Most végre az egészségügyért felelős államtitkár bejelentett egy 8 százalékos emelést,

BÁR ÚGY, MINTHA EZ EGY ÚJ EREDMÉNY LENNE AMIT SIKERÜLT ELÉRNIÜK, NEM PEDIG MINT ANNAK AZ ÍGÉRETNEK A BETELJESÍTÉSÉT, MELYET ÉVEKKEL KORÁBBAN TETTEK.

 

Népszava szerint a mostani emelés fedezete 15 milliárd forintot igényel a költségvetésből az elkövetkező fél évben, bár májusban még Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 35 milliárdról beszélt, így az érintettek joggal reménykedhettek abban, hogy akár 16 százalékos béremelésben is részesülhetnek.

A garantált 8 százalék azonban még így is kevésnek bizonyul, mivel a szakdolgozók egy részének fizetése ezzel sem fogja elérni a 195 ezer forintos bérminimumot. Így az ágazatban egyre nagyobb problémát jelent a munkaerőhiány, a szükséges létszámnál akár 35 százalékkal is kevesebben dolgozhatnak, tehát azonnali, még nagyobb mértékű béremelésre lenne szükség.
 

A Magyar Védőnők Egyesülete ahhoz is állásfoglalást kért a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől, hogy kiderüljön, mire vonatkozik a három évvel ezelőtti ígéreten alapuló 8 százalékos emelés. A fizetések csak akkor növekednének jelentősebben, ha a pótlékokkal megnövelt bérre kapnák meg a mostani béremelést, ez azonban egyelőre még nincs tisztázva.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top