Politika

Rendkívüli: nemzetközi korrupciós vizsgálatban marasztalták el Orbánékat – súlyos megállapításokat tettek

Fotó: OV Facebook

Az Uniós Csalás Elleni Hivatala a miniszterelnök vejének Elios-ügye után újabb ügyben marasztalta el a Fideszt.




 

Régóta tudni, hogy a Farkas Flóriánra (aki 2014-ig az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke volt, 2014-től pedig romaügyi miniszterelnöki biztos) bízott Híd a munka világába program hemzseg a korrupciógyanúban. A szervezet annak idején 1,6 milliárd forint uniós támogatást kapott szociális szövetkezetalapításra, de kiderült, hogy a pénzből csupán egy gellérthegyi irodát vásároltak, érdemi munka pedig nem történt.

MOST EZZEL AZ ÜGGYEL KAPCSOLATBAN NYOMOZTA KI AZ EU CSALÁS ELLENI HIVATALA (OLAF) IS, HOGY A PROGRAM ÉRDEMBEN VALÓBAN SOHA NEM MŰKÖDÖTT, A KITŰZÖTT CÉLOKAT MÉG RÉSZLEGESEN SEM ÉRTE EL.

 

Az erről szóló jelentését az OLAF még tavaly októberben küldte meg a Legfőbb Ügyészségnek, az ezidáig azonban nem volt megismerhető. A 24.hu-nak azonban sikerült hozzájutnia, így kiderült, hogy az OLAF kimondta:

HIÁBA NYÚJTOTTA BE ELSZÁMOLÁSRA AZ ÖRO A KORÁBBAN MEGÍTÉLT TÁMOGATÁST, ANNAK A TELJES ÖSSZEGÉVEL SZEMBEN FENNÁLL A SZABÁLYTALANSÁG GYANÚJA.

 

Így tehát valószínűleg ismét a magyar adófizetőktől fogják visszakérni a támogatásokat. A NER-lovagok ismét gazdagabbak, a magyar emberek ismét szegényebbek lettek.




 

A 24.hu hozzátette, bár négy éve folyik az Emmi belső vizsgálata az üggyel kapcsolatban, a magyar hatóságok – az OLAF ajánlása ellenére – a mai napig nem találta meg annak felelőseit.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top