Politika

Eszméletlen összeget szórna el Kásler a semmire

Pestibulvar.hu

Tavaly alapította meg a kormány a Magyarságkutató Intézetet, mely nevéből eredően a magyarok múltját, eredetét hivatott felderíteni. A tervek szerint ezt idén 844,7 millió kivitelezték volna, de Kásler Miklós új javaslattal állt elő – közölte a hvg.hu.
AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTERE TOVÁBBI 341 MILLIÓ FORINTOS TÁMOGATÁST KÉRT MOST A KORMÁNYTÓL, MIVEL SZERINTE A TERVEZETT ÖSSZEGBŐL NEM TUDNÁK KIFIZETNI AZT A 101 MUNKATÁRSAT, AKIKET FELVENNI KÉSZÜLNEK.

 

Kásler javaslata alapján a mostani kiegészítés 2020-tól már beépülne a bázisösszegbe többletigényként, így onnantól az éves költségvetése a Magyarságkutató Intézetnek 1,186 milliárd forint lenne.
 

A miniszter javaslatához a Pénzügyminisztérium megjegyzést fűzött, miszerint ők sokallják a kutatók fizetését, mire az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt a választ küldte, hogy

ŐK CSAK 650 EZER FORINTOS HAVI JUTTATÁSSAL SZÁMOLTAK, AMI SZERINTÜK EGYÁLTALÁN NEM TÚLZÓ.

 

A plusz támogatáson kívül, Kásler kért még további 4,5 milliárd forintot, hogy Pécs történelmi belvárosában, létre tudják hozni a Magyar Eredet Múzeumot.

 
Kásler ezen felül még egy új múzeum létrehozását javasolta a városligeti Vajdahunyad várban. A tervek szerint ott kapna helyet a Hun-magyar Múzeum, mivel a miniszter szerint annak “megfelelő színvonalú berendezése után, a – néhol interaktív – tárlaton végighaladva sem magyar, sem külföldi látogató számára nem lenne több kérdés, a magyarság, mint ősi nép létjogosultságát Európában és a világban”.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top