Politika

A pofátlanság csúcsa: a túlóra egészségügyi kockázatai miatt aggodalmaskodott a kormánypárti portál

Pestibulvar.hu

Az Origón jelent meg az ominózus cikk.




 

Furcsa cikkre lehettek figyelmesek a hét elején azok, akik valamilyen oknál fogva az Origóra tévedtek. A kormánypárti propagandalap ugyanis

A TÚLÓRÁZÁS EGÉSZSÉGRE GYAKOROLT KÁROS HATÁSÁRÓL HOZOTT LE EGY AGGODALMASKODÓ CIKKET.

 

Tetszenek tudni, ez volt az a lap, ami télen habzó szájjal támadott mindenkit, aki tiltakozni merészelt Orbán rabszolgatörvénye ellen. Akkor még azt állították, hogy a túlórával csak jól járhatnak a magyar családok, elvégre ki ne akarna éves szinten 400 órás pluszban rohadni a gyártósor mellett.

Most egy francia tanulmányra hivatkozva már azt bizonygatták, hogy a napi több mint 10 óra munkát végzőknél drámaian nő az agyvérzés kockázata. Mint írták,

A TÚLÓRÁZÓKNÁL 29 SZÁZALÉKKAL NŐTT A STROKE KOCKÁZATA, A TÍZ ÉVNÉL TOVÁBB TÚLÓRÁZÓ EMBEREK PEDIG 45 (!) SZÁZALÉKKAL NAGYOBB VALOSZÍNŰSÉGGEL SZENVEDTEK STROKE-OT.

akik tíz évig vagy tovább túlóráztak, 45 százalékkal nagyobb eséllyel szenvedtek stroke-ot.




 

Ami még a kutatókat is megdöbbentette, hogy a stroke kockázata valamiért magasabb volt az 50 évnél fiatalabb túlórázók körében. Hogy ez miért van, a tanulmányt készítők szerint további vizsgálódást igényel.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top