Politika

Tiborcz cége sorompóval lezárta a balatonvilágosi strandot, nem engedik fürdőzni az embereket

Az egész országot a nevükre íratják.
Sorompó fogadja azokat, akik a megszokott strandolásra vagy horgászásra indulnának az egykori aligai partüdülőhöz – számol be róla a hvg.hu.

 

A területet január végén szerezte meg Tiborcz István és Mészáros Lőrinccége, az Appeninn Holding.

 

A helyiek szerint ez volt a település egyetlen elérhető partközeli szakasza, amit most elzártak előlük.
Az Aligai Fürdőegyesület elnökhelyettese, Bukovszki András azt mondta a lapnak, hogy a móló felé tartó utcaköz sorompóval való lezárása egyértelmű, hogy a gyalogosok közlekedése ellen irányult, a lezárástól beljebb pedig már kerítés épül.

A civilek attól tartanak, hogy az Appeninn Holding a továbbiakban is sérteni fogja a helybéliek érdekeit.

 

A vállalat képviselői június 8-án nyilvános tájékoztatót tartottak a lakosságnak, amelyen az egyesület tagjai nem kaptak megnyugtató válaszokat kérdéseikre.

A helyi ingatlantulajdonosok egyebek között arra voltak kíváncsiak, az Appeninn milyen jogon tiltja meg a Club Aliga bejáratánál, hogy bárki horgászbottal lemenjen a partig az üdülőkomplexum közútján, és milyen jogon tiltják hónapok óta a horgászatot, holott az aligai terület szerepel a kijelölt és engedélyezett balatoni horgászhelyek listáján.

 

Az üdülők azt is sérelmezik, hogy sorompóval zárták el a mólóhoz vezető közt, hogy a gyalogosok se tudjanak szabadon bejutni. A fürdőegyesület elnökhelyettese, Bukovszki András elmondta, hogy a kikötő kis mólójánál már épül a kerítés. Nem értik, hogy a harminc éve megszokott rendet most miért akarják megváltoztatni.

 

Az Appeninn képviselőinek válasza az volt, hogy azért akarják lezárni a kikötő területét, mert a mólón szemetelnek. A horgászok ezt kikérték maguknak, ám a vita egyre hevesebbé vált, így a moderátor szerepét betöltő polgármester bezárta a tájékoztatót.

 

Fekete Barnabás polgármester maga is vitatja, hogy a helyieket ki lehetne zárni az üdülő területéről, ezért egyeztetést kért az államtól. Javaslata szerint a terület új tulajdonosa és az állam között máig fennálló vagyonkezelői jogot kellene úgy meghatározni, hogy az a továbbiakban is garantálja a Balaton-part közösségi használatát.
 

(hvg.hu168 óra) forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top