Gazdaság

Felszólítást kapott Orbán – elmulasztotta törvényi kötelezettségét

Orbán Viktor miniszterelnök nem számolt be a június 20-21-i EU-csúcsról, pedig beszámolási kötelezettsége lenne minden európai tanácsi ülést követően.

 
 

Szél Bernadett levelet küldött Kövér Lászlónak, hogy a fideszes politikus házelnöki minőségében szerezzen érvényt az országgyűlési törvénynek, és szólítsa fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy számoljon be a parlament következő ülésén az Európai Tanács (EiT) június 20-21-i üléséről. Ugyanis az országgyűlési törvény értelmében a miniszterelnöknek beszámolási kötelezettsége van minden EiT-ülés után, méghozzá az időben utána következő magyar parlamenti ülésen.

Ezt a beszámolót Orbán Viktor elmulasztotta azután, hogy megvétózta a 2050-es uniós klímacélt – írja a 24.hu.

Szél Bernadett a 24.hu-nak azt nyilatkozta, a miniszterelnök rendszeresen elmulasztja megtartani ezeket az EiT-ülések után egyébként kötelező beszámolókat. A Kövér Lászlónak küldött levelében a képviselő arra hívja fel a házelnök figyelmét, hogy a tájékoztatás elmaradásával a klímacélt érintő, nagy horderejű kérdésben nem valósulhatott meg a kormány európai uniós tevékenységének ellenőrzése az Országgyűlés által, ezért a miniszterelnök vétója miatt tematikus bizottsági ülést is kezdeményezett – a 24.hu szerint egyelőre kevés sikerrel.

A levelet Szél Bernadett Hörcsik Richárdnak, az Országgyűlés Európai ügyek bizottsága elnökének is elküldte, ám ő sem siet összehívni a klímavétó miatt az ellenzéki képviselő által kezdeményezett tematikus ülést. A fideszes bizottsági elnök úgy vélte, “nem kerget bennünket a tatár”.

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top