Gazdaság

Közel 6 milliárd forintért épít fociakadémiát a ZÁÉV Szombathelyen

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő ZÁÉV Építőipari Zrt. nettó 5,9 milliárd forintért húzza fel Szombathelyen a Nyugat-magyarországi Utánpótlás-nevelési Centrumot. 

 




 

A beruházást a kormány már 2014-ben nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította, de az építkezés eddig csúszott. A Nemzeti Sportközpontok (NSK) már korábban is kiírt egy közbeszerzést a kivitelezésre, de azt a tendert tavaly júliusban eredménytelennek nyilvánították azzal az indokkal, hogy a legkedvezőbb ajánlatra sincs elég pénz. Vagyis a pályázók a becsült árnál drágább ajánlatot tettek. A 24.hu beszámolója szerint a ZÁÉV Építőipari Zrt. akkor nettó 5,7 milliárd forintért, a West Hungária Bau Kft. (WHB) pedig nettó 6,09 milliárd forintért vállalta volna a beruházást.

Úgy tűnik, közben sikerült pluszpénzt szerezni a beruházásra, ugyanis az NSK június 6-án szerződést kötött a ZÁÉV-val a Nyugat-magyarországi Utánpótlás-nevelési Centrum megépítésére – derül ki az uniós közbeszerzési értesítő, a TED legfrissebb számából.

A ZÁÉV nettó 5,9 milliárd forintért vállalta a kivitelezést.

A cégnek egy közel 2 500 négyzetméter alapterületű, háromemeletes épületet kell felhúznia, illetve ki kell alakítania egy parkolót 66 autó, két autóbusz és egy kerékpártároló számára.

Az épület földszintjén a tantermek, az öltözők, a konyha, az étkező és az üzemeltetéshez kapcsolódó helyiségek kapnak helyet az orvosi részleggel együtt. Az emeleteken tantermek, kollégium, és irodák lesznek tárgyalókkal, a gépészeti helyiséggel és a gondnoki lakással együtt.

Az oktatási épület mellett kialakítanak 5 darab, 68×105 méteres, füves labdarúgó pályát, és egy ugyanilyen méretű műfüves labdarúgó pályát is.

Az eredményhirdetésről szóló tájékoztatóban szerepel az is, hogy a ZÁÉV alvállalkozókat vesz majd igénybe a mélyalapozáshoz, az állványozáshoz és más munkafolyamatokhoz is.

A ZÁÉV és az építőipari tevékenységet folytató leányvállalatai hivatalosan idén januárban lettek Mészáros Lőrinc érdekeltségei. A zrt. értékesítésének nettó árbevétele tavaly 72 milliárd forint lett, ami duplája a 2017-ben elért 35 milliárd forintos árbevételnek. A 444 is megírta, hogy 2018-ban a ZÁÉV 5,6 milliárdos nyereséget ért el, osztalékként pedig 8 milliárd forintot vettek ki belőle a tulajdonosok, Mészáros Lőrinc és felesége.

A vállalkozás korábban olyan nagy munkákat nyert el, mint például az új Néprajzi Múzeum felhúzása a Városligetben, amelyet a Magyar Építő Zrt.-vel közösen 26 milliárd forintért végez. Emellett a ZÁÉV építi meg Zalaegerszeg új fedett uszodáját is 8,8 milliárdért.

 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top