Politika

Kijöttek az Eurostat adatok: Találtak többszázezer magyar fiatalt, aki nem csinál semmit

nyugatifeny.hu

Rengetegen vannak!
A nyakunkon a munkaerőhiány, de a fiatal felnőttek egy jelentős csoportját mégsem sikerül bevonni se a munkaerőpiacra, se az oktatásba, így nagy tartalékok maradnak kiaknázatlanul – írja a G7.

 

Az Eurostat adatai szerint Magyarországon a 20 és 35 közötti korosztály 17 százaléka nem is dolgozik és nem is tanul.

Ez 340 ezer embert jelent.

 

Egyébként az szinte megfelel az európai átlagnak, ami 16,5 százalék. Sokkal rosszabb az arányuk az Európai Unió déli államaiban, Olaszországban a legrosszabb a helyzet, a korosztály 28,9 százalékát teszik ki az ilyen fiatalok.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!2 hozzászólás

2 Comments

  1. Tóth Jánosné

    2019-07-02 at 11:02

    Én ezt nem hiszem el, mert nagyon sokan akarnak dolgozni és nem veszik fel, az idősebb nyugdíj előtt állókért, nem kapkodnak, pedig vannak jó sokan, a munkanélküli hivatalok tele vannak, ott kellene még nézni többször és kérdezni az embereket mert a statisztika szerint majdnem mindig minden jó, akkor miért vannak tele a hivatalok, nem stimmel itt semmi sem úgy ahogy kellene

  2. Kovács Olivér

    2019-07-03 at 10:59

    Mert a fiatalok rájöttek hogy az online marketinggel és az MLM-el többet kereshetnek mint alkalmazotti státuszban. Ráadásul csak egy laptop vagy telefon is elég hozzá. Napi 3-4 órában.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top