Politika

Lebukott Orbán az EU-csúcson – ezt már nem mossa le

Fotó: OV Facebook

Mindegy is, hogy Timmermans kerül-e a Bizottság élére. Kiderült ugyanis, hogy Orbán Viktornak mára tényleg semmi ráhatása nem maradt az európai folyamatokra.




 

Tegnap délután végigsöpört az európai sajtón a hír, hogy a francia és a német EU-csúcsvezetők G20-on tett megállapodása értelmében

FRANS TIMMERMANS LEHET AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG KÖVETKEZŐ ELNÖKE.

 

Még fel sem ocsúdtunk, már jött az újabb fordulat: több oldalról is megtámadták Timmermans jelölését. A Politico szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök mellett Bojko Borisszov bolgár, Andrej Plenković horvát és Leo Varadkar ír miniszterelnök is kifejezte ellenérzését Merkel és Macron ötletével kapcsolatban.

Egyelőre ugyan még nem került le az asztalról Timmermans neve, de a nagy felzúdulás megtette hatását, most már arról beszélnek a Politico forrásai, hogy egyre kevesebb a valószínűsége a megválasztásának. Kompromisszumos jelöltként ismét előkerült Margrethe Vestager liberális versenyjogi biztos és Michel Barnier Brexit-ügyi főtárgyaló neve.




 

Nem tudjuk ugyan, hogy végül ki mellett fognak dönteni, de egyvalami egészen biztosan kiderült ezen az EU-csúcson:

AKÁRKI IS LEGYEN AZ ÚJ ELNÖK, ORBÁN MÁRA ÍGY IS, ÚGY IS EGY BUKOTT POLITIKUSSÁ VÁLT EURÓPÁBAN.

 

Ezt ráadásul ő maga bizonyította be saját magáról. Az Európai Néppárt elnökének írott levelében a miniszterelnök olyan csúnyán dobta be a lapjait, hogy valószínűleg szándékán kívül, de sikerült végleg világossá tennie, hogy minden befolyását elvesztette Európában. Nem csak azt ismerte be, hogy korábbi állításával ellentétben nem ők függesztették fel saját magukat az EPP-ben, hanem az EPP függesztette fel őket; nem csak azt ismerte be, hogy SEMMILYEN ráhatása nincs az EPP döntéseire,

DE SZÁNALMAS KÖNYÖRGÉSÉVEL AZT IS SIKERÜLT VILÁGOSSÁ TENNIE, HOGY MÁR CSAK TÉTLEN SZEMLÉLŐJE AZ EURÓPAI ESEMÉNYEKNEK, SEMMI BEFOLYÁSA NEM MARADT AZ UNIÓS NAGYPOLITIKÁRA.

 




Még ha nem is Timmermanst választják az EB elnöki posztjára, Orbán ma már akkor is csak egy címeres senki Európában, akit száműztek az unió szégyenpadjára. Timmermans lehet, hogy a létező legrosszabb forgatókönyv lenne a számára, de se Weber, se Vestager, se Barnier elnöklésével nem járna sokkal jobban.

AZÉRT NEM, MERT A FIDESZRE MA MÁR MINDEN NAGYOBB POLITIKAI ERŐ LEPRÁSKÉNT TEKINT EURÓPÁBAN.

 

Ha másból nem, Orbán tegnapi szánalmas könyörgéséből (amihez azért folyamodott, mert ő is pontosan tudja, hogy nem maradt más lehetősége) ez végleg kiderült.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top