Politika

Rendkívüli: meghozhatták a döntést Brüsszelben – ez lehet Orbán halálos ítélete

Pestibulvar.hu

A Reuters lényegében kész tényként beszél arról, hogy Frans Timmermans lesz az Európai Bizottság következő elnöke.
 

hírügynökség szerint a döntés állítólag az oszakai G20 találkozón született meg a francia és a német küldöttség között. Az értesülést tovább erősíti, hogy Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke is Timmermanst javasolta kompromisszumos megoldásként az EU vezetőinek az egyeztetéseken.

 

Ezzel pont kerülhet a több hetes vita végére, ami arról szólt, hogy ki milyen pozíciót foglaljon el a júlis elején megalakuló új Európai Parlamentben. A döntés szerint a választást megnyerő Európai Néppárt adná az Európai Parlament elnökét, illetve az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjét, az Európai Tanács új elnöke pedig a Macron-féle centrista-liberális frakcióból kerülne ki.

Miután Emmanuel Macron francia elnök nem bólintott rá a németek által tolt Manfred Weber jelölésébe, Merkelnek muszáj volt beadnia a derekát, mert az EPP az új parlamentben sokkal inkább rászorul Macronék szavazatára, mint az előző ciklusban (eddig elég volt együttműködnie a szocialistákkal, most már a liberálisok támogatására is szükségük van).

EZZEL LÉNYEGÉBEN A LEGROSSZABB FORGATÓKÖNYV VALÓSULHAT MEG, AMIT ORBÁN VIKTOR AKARHATOTT VOLNA,

 
Timmermans ugyanis a kampányban talán a legádázabb ellensége volt, többször Magyarországon is bírálta a kormányfőt.

 

Politico szerint a döntést várhatóan csak a V4-ek fogják ellenezni. Pontosabban csak a V2-ek (Magyarország és Lengyelország), mert Csehország és Szlovákia is – némi engedményekkel – hajlandó az egyeztetésre.

 

Nagyon úgy néz ki tehát, hogy bár májusban egyszer már elvesztette Európában az EP-választást a Fidesz,

A VÉGSŐ SZÖGET ORBÁN UNIÓS KOPORSÓJÁBA A MAI NAPPAL FOGJÁK BEVERNI AZ ILLETÉKESEK.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top